Discursul TARE al lui Ionuț Lupescu la FRF


Au început alegerile FRF, iar Ionuț Lupescu a fost al treilea vorbitor, depășind timpul destinat (10 minute) cu mai bine de un minut și jumătate. Vă redăm mai jos discursul lui:

„Mă bucur mult că mă aflu în fața dumneavoastră. Văd că sunteți puțin încordați. Sunt niște simple alegeri. Acum 8 ani de zile eram tot aici, iar azi m-am întors cu o poftă nebună de a redresa fotbalul românesc. Cred că noi și suporterii putem face asta.

Vreau respect pentru cluburi, pentru legi, pentru spectatori, chiar și pentru media. Nu putem toți fi geniali, dar seriozitatea ne va duce departe. Transparența este cuvântul care ni se promite de fiecare dată. Cred că a venit momentul să lăsăm toate draperiile larg deschise. Fotbalul și sportul nu pot exista în afara fair-play-ului și a regulamentulor. Inima fotbalului românesc este ceea ce se întâmplă la Liga a 3-a. Trebuie să găsim finanțare pentru aceste cluburi, pentru arbitri de la aceste nivele.

Oamenii vor credibilitate. Trebuie să schimbăm legile în favoarea sportului. Îi chem alături de mine pe toți cei competenți, pe foștii mari fotbaliști, arbitri, specialiști în poltici publice. Trebuie ca toate forțele interesate să fie parte din acest proces. Fotbalul este tot, și fotbal feminin, futsal, juniori. Trebuie să dezvoltăm tot. Sub mandatul meu nimeni nu va fi marginalizat.

Voi duce în parlament un pachet de legi care să ajute fotbalul. Acesta esta angajamentul meu. Am avut contacte cu președinții celor mai importante partide, cei care decid legile. M-am întâlnit cu zeci de primari, nu am complexe politice. Dacă până acum se discuta cu ei pe la colțuri, acum vreau să discutăm deschis.

Pe actualul președinte nu îl mai suține nimeni. Doar 10 la sută dintre români îl mai susțin. La începutul mandatului toată lumea era de partea lui. Nu a făcut performanțe, a reușit să jignească ziariștii, suporterii, patronii și conducătorii formațiilor. I-a jignit și pe cei de la UEFA.

Eu nu vin la FRF cu gândul răzbunării. Fotbalul nu trebuie pedepsit pentru că președintele s-a comportat ca un copil răsfățat. Probabil va înțelege asta mai târziu. Fotbalul trebuit unit și înțeles. Eu voi continua toate proiectele colegilor mei, care au perspective. Actualul președinte a ales altă cale. Am ales să nu răspund cu aceeași monedă. Asta vor spectatorii și sponsorii: performanță și o atmosferă respectabilă.

Marele meu regret este că actuala și fosta conducere nu au apelat la sprijinul meu în calitate de om important la UEFA. De aceea, niciunul nu va face parte din echipa mea. Trăiesc același sentiment ca atunci când jucam. De data asta coechipierii mei sunteți dumnevoastră. Vom avea un singur învingător, fotbalul din România!”.

Citește și:

De ce este Thiess tot mai nervos. Ce vrea să facă Negoiță

-->
Previous De ce este Thiess tot mai nervos. Ce vrea să facă Negoiță
Next SURPRIZĂ MARE Cine a câștigat alegerile pentru președenția FRF

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *