Discurs manifest al lui Ovidiu Burcă


Dinamo este în continuare într-o situație foarte dificilă. ”Câinii” au retrogradat pentru prima dată în istorie la finalul sezonului trecut, iar în Liga 2, rezultatele nu sunt cele dorite.

Ovidiu Burcă a avut un discurs manifest cu privire la situația de la Dinamo. Antrenorul alb-roșilor a transmis că Dinamo nu este în cel mai bun moment, însă este încrezător că formația din Ștefan cel Mare poate reveni în elita fotbalului românesc.

„Lucrurile nu erau în regulă”

”Nu maschez, nu sunt în cel mai fericit moment, dar nici într-o zonă de tragic. Am știut că nu va fi ușor. Sunt conștient că redresarea necesită timp. Ne-ar fi fost de mare rezultat acest rezultat. Ne-ar fi dat speranțe nouă și suporterilor. Lucrurile nu erau deloc în regulă, iar din punct de vedere al organizării am venit într-un moment dificil. De la momentul ăla până acum cred că am schimbat destul de multe lucruri. E un proces greu. În ultimii ani, lucrurile nu au fost în regulă, iar totul a culminat cu retrogradarea.

Nu știu dacă în timpul ăsta scurt am fi reușit să readucem clubul la nivelul la care i-a obișnuit pe suporteri. Am întâlnit situații complicate. Am echilibrat lotul din punct de vedere numeric și valoric. Am încercat să dăm speranța, să aducem niște jucători, să formăm un lucru competitiv.

E un proiect la care m-am înhămat. Știam că lucrurile sunt foarte grave, dar a fost un moment în care am tărăgănat decizia. Am vrut să mă asigur de niște lucruri. Am încercat să cer niște garanții legate de buna desfășurare a lucrurilor și de un lot. Oamenii vor rezultate, așa sunt obișnuiți. Am reușit să schimbăm multe lucruri, dar la nivel de rezultate suferim.”

„Am reușit să schimbăm multe lucruri”

Nu știu dacă în timpul ăsta scurt am fi reușit să readucem clubul la nivelul la care i-a obișnuit pe suporteri. Am întâlnit situații complicate. Am echilibrat lotul din punct de vedere numeric și valoric. Am încercat să dăm speranța, să aducem niște jucători, să formăm un lucru competitiv.

E un proiect la care m-am înhămat. Știam că lucrurile sunt foarte grave, dar a fost un moment în care am tărăgănat decizia. Am vrut să mă asigur de niște lucruri. Am încercat să cer niște garanții legate de buna desfășurare a lucrurilor și de un lot. Oamenii vor rezultate, așa sunt obișnuiți. Am reușit să schimbăm multe lucruri, dar la nivel de rezultate suferim.

Abordarea trebuie să fie diferită. Trebuie să reinstaurăm un climat de maximă exigență și performanță. Trebuie să construim o echipă în adevăratul sens. Cei care au venit în ultimii ani au adus mulți jucători, au fost multe schimbări. Totul trebuie reconstruit pe un alt fundament. Focusul principal trebuie să fie pe reconstruirea mentalității.”

„Nu putem face performanță în 2 luni”

Nu putem face performanță în două săptămâni. Trebuie să reinstaurăm spiritul care era la Dinamo. Fără exigențele sportului nu poți avea pretenții. Trebuie să construim o echipă capabilă să se bată meci de meci. E foarte greu să joci în tricoul lui Dinamo. Abia descoperim jucătorii.

A trebuit să schimbăm. Oameni care ne închideau ușile, jucători care ne refuzau, am adus bucătari, încă nu avem magazioner. Era un magazioner care a spus că nu mai rezistă. Au rămas jucatorii care au dorința de afirmare. Au venit băieții ăștia străini. Jucători care au jucat în prima ligă în Franța au venit pe 2500 – 3000 de euro. În ultimele luni, plăți întârziate, salarii întârziate, dar ei au venit. Au venit și români care nu au pus pe primul plan interesele materiale.

Am venit să facem treabă. Sunt convins că vor veni și oameni alături de noi. Rezultatele trebuie să fie o consecință a ce se muncește. Dacă ne concentrăm pe rezultate, nu rezolvăm nimic. Daca vrem ca Dinamo să revină în elita fotbalului, trebuie să o facă pe alți piloni. În ultimii ani, totul a fost dezastruos. Când am venit, toți fugeau în toate părțile. Zăvăleanu rămăsese singurul, în rest toți plecaseră.

Am trecut prin lucruri mult mai complicate. Am reconstruit un club de la zero, e un lucru anevoios. Retrogradarea trebuie să fie un moment zero. Trebuie să instaurăm un nivel de profesionalism, să educăm jucătorii. Sunt mulți tineri care nu știu ce înseamnă profesionalism. Am avut o discuție cu jucătorii. Până la fotbal trebuie să construim un grup.

Suntem pe drumul cel bun. Am văzut multe cifre care spun că facem progres. Suferim, nu avem luciditate. Am adus un portar nou, Patriche vine după șase săptămâni. E dureros când pierzi, dar rezultatele vor veni în urma unui proces. E nevoie de timp pentru a construi un club aproape de la zero”, a declarat Ovidiu Burcă la emisiunea Liga Digi Sport.

Citește și:

Trenul ”Orient Expres” a ajuns în România

Previous Vlad Iacob oferă ultimele detalii
Next Ore decisive privind vânzarea lui Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *