Dinu dă cu ”Guriță” de pământ! Și dur, și ironic: ”Dacă vrei să oprești apa la 3, oprește-o de la parter!


Cosmin Contra a avut ieri o reacție vehementă la adresa criticilor echipei naționale după 1-2 în Suedia. Iar Cornel Dinu i-a servit o replică dură și acidă chiar înaintea partidei cu Feroe, de astăzi, de la Cluj Napoca. Administratorul roș-albilor i-a servit și niște idei tactice lui Contra, la Digi Sport Special, știindu-se bine relațiile reci dintre cei doi.

„Eu nu sunt vehement, sunt realist, adică bine informat. Mi se confirmă faptul că este lipsit total de experiență fostul și actualul meu prieten, dacă vrea, că eu știu să iert și să respect. M-a dărâmat, că mi-am dat seama că nu are experiență și nu este el de vină. Să fim serioși, pe unde ai fost, mă, Cosmine? Ce ai antrenat, mă, decât vreun passo doble prin Spania, prin echipe de pe lângă Saguntul lui Traian.

Suedia joacă de vreo 50 de ani la fel, 4-4-2. E grav să nu-ți dai seama că în fotbal sunt momente, de genul „dacă vrei să oprești apa de la 3, oprește-o de la parter”, cum spunea săracul Traian Tomescu acum 40 de ani.

În momentul în care a jucat cu două vârfuri, automat s-a schimbat jocul acestor suedezi modești. L-a băgat pe săracul Ianis, dar cu el trebuia să înceapă. Lucrurile sunt simple, dacă ăia joacă 4-4-2, joci și tu 4-4-2, iar unul dintre mijlocași trebuie să joace în spatele celorlalți mijlocași. Plus că trebuie să învețe să accepte critica și să-și înfrâneze pornirile.

Nu ne ridica la plasă prin necunoaștere, că te prindem și dăm de-azvârlitelea de nu te vezi! Nu cu răutate, ci cu argumente tactice.

Cum adică ar fi trebuit să schimbe 7 jucători la pauză? Nu îi compromite pe acei jucători? L-ai băgat pe Ianis, OK. Dar obligă-l pe Ianis și pe Keșeru să țină doi stoperi pe faza lor de atac, ca să nu mai ajungă apa la etajul 3.

Această generație U21 trebuie aruncată în luptă, corect, și ceea ce am văzut până acum este meritul lui Cosmin. Pe Băluță nu l-aș fi schimbat de acolo, să stea lângă Ianis, da, dar pe Stanciu l-aș lăsa la cămile, dacă acolo a vrut să meargă, că nu-și justifică prezența acum”, a declarat Dinu, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Citește și:

Ce-a făcut Naser Aliji la echipa națională a Albaniei

-->
Previous Care mai este situația lui Christovao. Cum s-a descurcat în amical
Next Ce-a făcut Naser Aliji la echipa națională a Albaniei

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *