Dinamovistul care vrea să se lase de fotbal din cauza lui Sorin Colceag


Roberto Diniță, 19 ani, fiul fostului fotbalist Laurențiu Diniță, s-a plâns tatălui său că nu mai dorește să joace la Dinamo 2, din cauza antrenorului Sorin Colceag. Mijlocașul cere rezilierea contractului sau să fie împrumutat.

Roberto Diniță este unul dintre juniorii pe care Dario Bonetti i-a promovat la echipa mare în primele etape ale Ligii 1, când Dinamo avea interdicție la transferuri. Tehnicianul italian l-a și folosit titular 64 de minute în meciul cu FCU Craiova, 0-1, disputat în Bănie, pe 26 iulie, în etapa a 2-a.

După ce au fost deblocate transferurile, Diniță jr. a fost trimis la Dinamo 2, în pauza competițională de la începutul lunii septembrie cauzată de meciurile naționalelor.

De trei săptămâni, jucătorul refuză să se prezinte însă la antrenamentele formației din Liga 3.

„Nu vrea să meargă la Dinamo 2 din cauza lui Sorin Colceag. Simte că nu este dorit de antrenor”, a explicat Laurențiu Dință (46 de ani), tatăl mijlocașului de 19 ani, pentru GSP.

Fostul fotbalist de la Sportul Studențesc și de la Steaua a detaliat:

„Copilul consideră că antrenorul și-a bătut joc de el. Asta mi-a zis după ce a fost ținut pe margine la un joc-școală, 11 la 11 între ei, la un antrenament. S-a supărat pentru că pe postul lui de mijlocaș la închidere a fost băgat un mijlocaș lateral, iar el a stat pe tușă și s-a uitat.

Nu am nimic cu Colceag, să nu fiu înțeles greșit, și eu sunt antrenor! Am transmis conducerii clubului că dacă Roberto nu are valoare să fie în primii 22 nici la antrenamente, să-i dea drumul să plece sau să-l împrumute undeva”.

Diniță senior susține că oficialii dinamoviști nu sunt de acord cu rezilierea contractului și că aceștia i-au transmis să-i găsească el echipă unde să joace sub formă de împrumut.

„Nu e treaba mea asta, e treaba clubului să-i caute echipă! Nu joacă pentru mine. Consider că își bat joc de el. Asta e părerea mea. Nici nu-l lasă să plece, nici nu… Nu e vorba doar de băiatul meu, e vorba de toți copiii care sunt la Dinamo și se pierd în fiecare an din cauza unor astfel de lucruri”.

„Vrea să se lase de fotbal”

„Roberto stă și suferă prin casă. Vrea să se lase de fotbal, după atâția ani de sacrificii. Nu poți să-ți bați joc așa de un copil. Poate sunt eu subiectiv, dar trebuie să găsească o soluție să-l împrumute la Liga 4, la Liga 3, numai să joace! Dacă vine altcineva la Dinamo 2 va fi altceva. – Laurențiu Diniță, tatăl lui Roberto Diniță

Laurențiu Diniță spune că a înțeles decizia lui Dario Bonetti de a nu-l mai convoca pe fiul său la echipa mare.

„Și eu aș fi făcut la fel în locul lui Bonetti, dacă un jucător refuza să se ducă la echipa secundă. Dar trebuie să vezi ce este în spatele problemei”.

Tatăl lui Roberto este deranjat că fanii scriu pe Facebook că fiul său e vedetă și refuză să joace la Dinamo 2.

„Nu e vedetă, a trecut prin multe pe acolo. Și până să fie promovat la echipa mare de Gigi Mulțescu a fost dat la o parte. Nu m-am băgat deloc, nu vreau să mă bag, dar nu se poate”. Oameni din club spun că Sorin Colceag nu are nimic cu Roberto Diniță.

„Este un comportament copilăresc. Diniță este dorit în continuare la Dinamo, deși el spunea de acum doi ani că vrea să plece. Nu are nimeni nimic cu el”, a precizat un oficial dinamovist.

„Roberto e tânăr, o fi luat o decizie proastă, dar cei de la Dinamo ar trebui să-l cheme la club și să-i explice situația. Le-am spus: «Băgați-l în seamă dacă vreți să faceți ceva din el. Dacă nu, dați-i rezilierea și lăsați-l în pace!». Eu le-am spus de ce e supărat copilul. –  Laurențiu Diniță, tatăl lui Roberto Diniță

Citește și:

Mihai Tudose îl amenință pe Liviu Dragnea: ”Minte”

-->
Previous 3 handbaliști+antrenorul Pasqual au Covid-19
Next Noi declarații ale lui Mircea Rednic

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.