--> -->

Dinamovistul care este gata să lupte pe front


-->
Iura Cureleac, ucraineanul care face box la Dinamo, este pregătit să lupte pe front alături de conaționalii săi. În vârstă de 18 ani, Iura a câștigat titlul de campion al României la juniori și nu ar spune nu înrolării în armata ucraineană, chiar dacă planurile sale sportive țin de înalta performanță.

Sportivul este născut în Maramureș din familie de ucraineni, iar dramele produse de războiul din țara vecină l-au făcut să-și reconsidere statutul.

Chiar dacă nu a tras niciodată cu arma, și-ar dori să lupte alături de idolii săi, Vitali și Vladimir Klitschko.

Visul lui Iura Cureleac este să cucerească o medalie la Olimpiadă pentru România.

„Nu mi-ar fi teamă să mă duc să mă lupt pentru Ucraina findcă, până la urmă, toți cu o moarte suntem datori. Chiar dacă vine mai devreme sau mai târziu.

Am prieteni foarte mulți care sunt de o vârstă cu mine și au ales pușca, în loc de altceva, ca să apere țara. Am nevoie și eu puțin să învăț să trag cu arma. Ca și în box, te duci după două antrenamente să boxezi cu cineva? Nu, nu faci mare chestie. Ar fi și alte planuri cu boxul, dar asta e chestia… acum, cu războiul, mă gândeam să ajut și eu cu ceva.

Vreau o medalie la Jocurile Olimpice și vreau să trec la profesioniști ca să pot să ajung și eu campion mondial la profesioniști”, a declarat Iura Cureleac pentru AS.ro.

Citește și:

Paula Selling, senzație la 43 de ani. Meniul

-->
Previous Transfer nou la Dinamo: „Să fie de bun augur”
Next Bani mai mulți pentru Dinamo: ”Fără efort”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.