Dinamoviștii au găsit rUTA spre baraj


Cu ochii pe propriii favoriți și cu urechea la celelalte 4 meciuri din play-out. Așa au stat fanii dinamoviști în ultima rundă a campionatului, una înaintea căreia echipa lor era pe loc retrogradabil. Iar la București a venit UTA lui Mircea Rednic, omul supărat pe actuala conducere a „câinilor roșii”. Cu Abdallah revenit pe gazon, Dinamo a avut o singură variantă: victoria.

Atacantul din Madagascar a avut prima mare ocazie a partidei, în minutul 7. Scăpat singur spre poarta lui Kucher, Abdallah a tras tare la colțul lung, însă goalkeeperul arădean a scos ca la handbal. Stadionul a explodat în minutul 14. Amzăr a centrat perfect de pe stânga, iar Abdallah i-a luat fața lui Kucher, a plonjat și a înscris cu capul pentru 1-0. Oaspeții au fost aproape de autogol. Același Amzăr a trimis în careu și Trif aproape că și-a dat autogol. Din cornerul rezultat, mingea a ajuns cumva la Patriche, care a împins-o în plasă. 2-0 și toți fanii au dat repede pe site-urile de livescor. În acel moment, Oțelul o conducea pe Botoșani și U Cluj pe Voluntari. Dinamo era la baraj. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic.

Dinamoviștii puteau face 3-0 în minutul 60. Atunci, Politic a fost faultat la câțiva centimetri în afara careului și centralul Kovacs a dat lovitură liberă. Tot Politic a tras, însă mult peste. După câteva zeci de secunde, Ezekiel l-a faultat pe Patriche, a luat al doilea galben și a fost eliminat. Abdallah și-a continuat duelul cu Kucher și în partea a doua. Portarul a deturnat cu vârful degetelor un balon șutat de atacantul lui Dinamo. Cam în aceeași perioadă, Poli Iași a marcat de 2 ori în poarta Petrolului și Dinamo mai putea spera doar la baraj, nu la salvarea directă.

Ariel Lopez, mai degrabă fără să vrea, a trimis mingea spre poarta lui Golubovic, după un corner. Patriche a luat și el roșu, după al doilea galben. Va rata astfel manșa întâi a meciului de baraj. A ieșit însă de pe teren în aplauzele fanilor prezenți pe Arcul de Triumf. Din lovitura liberă, Omondi a tras plasat, dar Golubovic s-a întins și a respins în corner. În prelungiri, pe margine, antrenorul Kopic le-a dat mari emoții celor de pe bancă. S-a prăbușit pe teren, sub povara emoțiilor. S-a ridicat după ce a înghițit o gură de apă. Pe teren, Dinamo – UTA s-a încheiat 2-0. Notre respect, Mircea Rednic!

În urma acestui rezultat, Dinamo a terminat play-out-ul sezonului 2023-2024 al Superligii pe locul 8 și va merge la barajul de retrogradare-promovare. Una din echipele Dacia Mioveni și FK Csikszereda va fi adversara dinamoviștilor la baraj. Botoșani va merge la baraj, iar FC Voluntari și FCU Craiova au picat în Liga 2.

DINAMO – UTA 2-0

Dinamo: Golubovic – De Moura, Patriche, Homawoo, Amzăr (72 Bordușanu) – Milanov (82 Iglesias), Gnahore, Pavicic – A. Bani (82 Costin), Abdallah, Politic (90+1 R. Grigore).

UTA: Kucher – Căpușă, Conte, Stolnik (75 Ariel Lopez), Trif – Micovschi (46 Joao Pedro), Mihai (87 Vîlcu), Vulturar (46 Pop) – Ezekiel, Luckassen (75 Tudorie), Omondi.

Foto: GSP

Citește și

Mesaj surpriză în lupta pentru Primăria Capitalei. Pe cine susține Nadia Comăneci

 

 

Previous Spre Liga 2? Egal dezamăgitor cu Voluntariul
Next Dennis, pericol public pentru Csikszereda

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *