Dinamoviștii au amintiri de Mondiale cu Pele


-->

Marele Pele s-a stins din viață la 82 de ani. Poate cel mai mare jucător din toate timpurile a evoluat și împotriva României, marcând două goluri contra tricolorilor la Mondialul din 1970. Mai mulți dinamoviști au jucat în acea partidă.

Campionatul Mondial de Fotbal din 1970 a reprezentat un moment fabulos pentru naționala României. Tricolorii au făcut parte dintr-o grupă teribilă, cu Brazilia, Anglia și Cehoslovacia. România a început greu, fiind învinsă cu 1-0 de Anglia, A urmat succesul cu 2-1 împotriva Cehoslovaciei, iar calificarea în faza următoare se putea decide în partida cu Brazilia. Sud-americanii aveau 4 puncte, românii doar 2. Un succes al formației antrenate de Angelo Niculescu putea reprezenta un șoc la nivel mondial.

4 dinamoviști au fost trimiși pe teren din primul minut în duelul de pe Jalisco, din Guadalajara. În fața a peste 50.000 de spectatori, Cornel Dinu, Radu Nunweiller, Florea Dumitrache și căpitanul Mircea Lucescu au încercat marea lovitură. Pele a deschis scorul în minutul 19, iar Jairzinho a făcut 2-0 după doar 3 minute. „Mopsul” Dumitrache a readus speranța și a redus din diferență cu 10 minute înainte de pauză. Marele Pele a reușit dubla la mijlocul părții secunde. Golul lui Dembrovschi, de pe final, a contat doar pentru statistică.

Brazilia lui Pele a terminat prima în Grupa 3, iar pe 21 iunie 1970 a câștigat finala Mondialului, după un fabulos 4-1 cu Italia, Pele reușind golul care a deschis festivalul sud-american.

„Pele avea tot ce îi trebuie pentru marea performanță, la cel mai bun nivel. Tehnic, fizic, tactic, totul era la înălțime. Am mai spus, era ca Michael Jordan, un lider. Fantastic pe teren. De-o exigență maximă cu el și cu coechipierii. Chiar rău cu colegii, nu mai zic de adversari, pentru că nu accepta altceva decât victoria”, a declarat Mircea Lucescu pentru GSP.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Previous Lucescu vede finalul crizei de la Dinamo
Next Mesaj de Anul Nou cu săgeți spre Șerdean

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *