Dinamo va vinde în prima ligă italiană


FANATIK l-a contactat pe David Țone, fundașul central de mare perspectivă al „câinilor”, care tocmai a fost în probe la Fiorentina și e la un pas de transferul vieții. Clubul speră să obțină în jur de 250.000 de euro pentru jucători, o sumă extrem de importantă pentru club în acest moment și care ar putea fi folosit pentru a aduce mai mulți jucători, ori pentru ridicarea interdicției FIFA.

„A fost foarte bine, dar momentan nu pot să dau foarte multe detalii. M-am întors în țară după ce am fost o săptămână în probe și am intrat în antrenamentele de la Dinamo. Pentru că încă se discută ce se va întâmpla cu mine. Eu mi-aș dori să plec deși îmi place foarte mult la Dinamo, pentru că am crescut aici! Dar acolo sunt condiții ca la un club din străinătate”, a spus jucătorul în exclusivitate pentru FANATIK.

„Totul m-a impresionat”

Juniorul a crescut la Dinamo, însă ar fi extrem de bucuros ca alb-roșii să profite de pe urma transferului său și să plătească o parte din salariile colegilor.

„Totul m-a impresionat! Sunt condiții foarte bune, eu club din străinătate. Eu chiar mi-aș dori să ajut Dinamo prin acest transfer și clubul să se ridice înapoi acolo unde îi e locul. Am văzut și eu diferite sume, dar în momentan nu știu astfel de detalii. Dinamo asta cere și Fiorentina nu știu cât o să ofere. Sper ca banii luați pe mine să rezolve măcar o parte din probleme”, a recunoscut acesta.

David Țone a revenit în România și a reluat antrenamentele cu Dinamo, însă tânărul jucător crede că mutarea la Fiorentina se va perfecta cât de curând.

„Am vorbit și cu Eduard Duțu, mi-ar fi plăcut să vorbesc și cu Munteanu, dar nu l-am prins. M-ar ajuta să primesc un sfat de la Adi Mutu sau Ianis Hagi. Eu cred că o să se facă transferul. Acum să vedem ce se va întâmpla. Mi-au intrat banii pe câteva luni, mai am restanțe, dar înțeleg și situația și sper că o să se rezolve”.

Jucătorul visează departe și consideră că un transfer la Fiorentina i-ar putea schimba definitiv cariera și e conștient că totul va depinde numai de el.

„Pentru mine ar fi un pas uriaș în carieră! Să plec din România la Fiorentina, automat mi se vor deschide mai multe uși. Poți ajunge în Serie A, La Liga, poți să fi vândut în Premier League, oriunde!”.

„Totul depinde de mine”

Cu toate astea, dinamovistul așteaptă sfaturi de la toți jucătorii români care au trecut pe la Fiorentina, în frunte cu Ianis Hagi, pentru a încerca să evite greșelile pe care le-a făcut el.

„Totul depinde doar de mine. M-ar ajuta un sfat și de la Ianis Hagi. Sper să nu mai repet greșelile pe care alți jucători tineri români le-au făcut”.

Stoperul lui Dinamo a debutat și la echipa națională a României U17 într-un amical împotriva Ungariei pe data de 17 februarie și visează ca într-o bună zi să ajungă și la naționala de seniori.

„A fost un sentiment de mândrie că am jucat pentru România, chiar împotriva Ungariei. A fost o experiență extrem de frumoasă. Am cunoscut acolo jucători pe care i-am avut adversari și acum mi-au devenit coechipieri. Sper să revin curând. Visez să ajung să joc la naționala mare, însă vom vedea cum îmi va evolua cariera”.

Citește și:

Deian Sorescu, propus la FCSB. Reacția lui Gigi Becali

-->
Previous Vin banii la Dinamo
Next Ultimele detalii oferite de administratorul judiciar

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *