Dinamo va intra din nou în insolvență


-->
Dinamo a intrat în insolvență pe vremea când patron era Negoiță. Acesta băga clubul în insolvență în urmă cu 7 ani, chiar de ziua clubului. Un an și puțin mai târziu, echipa ieșea din insolvență și scăpa de datorii uriașe.

6 ani mai târziu, Dinamo are din nou datorii uriașe, iar de data aceasta nu pare nimeni dispus, așa cum a fost Ionuț Negoiță.

FANATIK a aflat că şefii vor depune actele la Tribunal, apelând la o soluţie teribilă în încercarea de a salva clubul de la faliment.

„Din informaţiile Fanatik oficialii clubului vor depune joi, 10 iunie, actele de intrare în insolvenţă, această soluţie fiind una disperată în încercarea de a salva clubul de la faliment, având în vedere datoriile uriaşe cu care se confruntă echipa.

Legea le permite celor de la Dinamo această soluţie, în condiţiile în care pe data de 23 septembrie 2020 s-au împlinit 5 ani de când societatea SC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul din Liga 1, a ieşit din insolvenţă.

Astfel, din punct de vedere legal, termenul de 5 ani a fost atins şi oficialii clubului au din nou la îndemână această soluţie drastică de redresare. Dacă nu s-ar fi îndeplinit termenul de 5 ani, societatea SC Dinamo 1948 SA ar fi intrat direct în faliment.

Prin această soluţie a insolvenţei, Dinamo va scăpa artificial, dar legal de o mare parte a datoriilor. Din acest punct de vedere, creditorii cei mai expuşi, care ar pierde bani sunt fotbaliştii, pentru că nu au contracte de muncă ci au contracte de activitate sportivă.

Cel mai mult de pierdut vor avea jucătorii! Sunt creditorii cei mai expuşi

Astfel, aproape sigur, spaniolii Isma Lopez, Borja Valle, Rene Roman Hinojo şi alţii care au cerut despăgubiri la FIFA, nu mai au nicio şansă de a-şi recupera banii din contract pentru că echipa a intrat în insolvenţă.

Dinamo mai are şi posibilitatea, timp de 90 de zile de la intrarea în insolvenţă, să rezilieze contractele jucătorilor pe care nu îi pot plăti. Fanii din programul DDB au negociat în timpul campionatului recent încheiat cu majoritatea jucătorilor, astfel că la Dinamo au rămas doar jucătorii care au putut fi plătiţi şi care au acceptat micşorarea contractelor.”

Citește și:

Deian Sorescu despre plecarea sa de la Dinamo

Previous Prima reacție a unui oficial despre intrarea în insolvență
Next Deian Sorescu despre momentele petrecute la Națională

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *