Dinamo va avea primă specială în derby


Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, consideră că feroviarii pornesc cu prima șanșă în derby-ul din Giulești, dar speră ca trupa lui Burcă să dea lovitura prin forța grupului. Acesta a oferit un amplu interviu în GSP.

– Este meciul cu Rapid unul special pentru dumneavoastră, dat fiind faptul că ați contribuit, într-un fel sau altul, la renașterea Rapidului?
– E special doar în sensul că e un motiv de bucurie pentru mine că atât Rapid, cât și Dinamo sunt astăzi unde sunt și cu aportul meu. Rapidul cu un aport mai mare, dar în trecut, Dinamo cu un aport mai mic, dar în prezent. Multe dintre proiectele pe care nu le-am putut implementa la Rapid sunt în mintea mea, oarecum modificate, pentru a fi implementate la Dinamo, pentru a crea din Dinamo un club profesionist, organizat foarte bine.

– Mergeți cu resentimente în Giulești?
– Nu, nu sunt nici sentimente, nici resentimente. În perioada de la Rapid am învățat foarte mult profesional. Am făcut și greșeli, și lucruri bune. Am avut, la un moment dat, niște resentimente, dar mi-am dat seama că uneori când primești o palmă, de fapt primești un cadou. Și am mers mai departe.

– Vă duceți la meci?
– Da, da, da, cum să nu? E o bucurie, meciul este un eveniment în sine de care trebuie să ne bucurăm cât mai mulți.

– Și veți da mâna cu foștii parteneri, Victor Angelescu și Daniel Niculae, de care v-ați despărțit nu tocmai amiabil?
– E simplu. Am mai stat față în față. Din punctul meu de vedere, atâta timp cât nu pot să spun ceva frumos despre cineva, mai bine nu zic nimic și ne vedem fiecare de treaba lui.

– Este Rapid favorită?
– Cu siguranță, Rapid pornește favorită pentru că are un parcurs anul acesta cu multe așteptări, s-au pregătit și-au făcut și niște investiții. S-au poziționat foarte bine în zona de marketing și a imaginii. Noi mergem acolo să câștigăm, avem armele noastre. Sunt convins că Ovidiu Burcă va pregăti foarte bine meciul.

– Conducerea Rapidul a promis o primă specială pentru victorie. Credeți că se tem de Dinamo?
– Eu cred că ușor, ușor Dinamo va impune respect pentru toate echipele din Superligă și vom fi tratați mult mai atent decât am fost în primele două-trei etape.

– Jucătorii lui Dinamo vor avea primă specială pentru acest meci?
– Evident, avem și noi discuții interne. Tratăm cu seriozitate această partidă, iar jucătorii vor fi motivați.

– Care ar trebui să fie punctele forte ale lui Dinamo pentru a se impune în Giulești?
– Forța grupului. Avem o unitate pe care am demonstrat-o și când am jucat mai puțin bine. Avem o echipă formată în jurul lui Ovidiu Burcă, pe principiile lui de lucru. Dacă grupul va fi unit cred că avem toate șansele să câștigăm.

– Meciul cu Rapid poate să fie o bornă care să arate că Dinamo poate aspira chiar la play-off?
– Eu cred că meciul cu Rapid și atmosfera de pe Giulești este un test de maturitate pentru jucătorii noștri, atât pentru cei care n-au mai jucat în România, cât și pentru cei tineri, care cresc și în conturează personalitatea în această perioadă.

– În ce relații ați fost cu suporterii Rapidului și cum credeți că veți fi primit în Giulești?
– Nu știu, dar pot să vă spun că și Rapid are niște fani extraordinari. Eu am niște relații foarte bune atât cu Gigi „Corsicanu”, cât și cu „Bocciu”, reprezentanții galeriei Rapidului, care sunt conștienți de ce am făcut eu la Rapid. Cu ei am, poate, cele mai normale relații dintre toți oamenii cu care am colaborat acolo. Mai sunt oameni din club cu care am ținut și țin legătura, și care știu ce am făcut eu pentru Rapid, și sunt acolo datorită mie.

– Suporterii comentează pro și contra stilului de joc. Unii cred că e prea deschis, alții apreciază că se vede o identitate de joc. Ce părere aveți?
– Un club ca Dinamo impune tot timpul să se bată pentru trofee sau să facă performanță și e normal ca, într-un fel, așteptarea suporterilor anul ăsta să fie un pic zgândărită. Pentru că, noi anul ăsta am declarat că încercăm să formăm o echipă pentru viitor și pentru proiecțiile performanțelor din viitor. Și atunci, dacă anul ăsta, din prima, unii dintre suporteri nu văd sau nu înțeleg că e o perioadă de formare, prin care orice club sănătos trebuie să treacă, probabil și de aici apar nemulțumirile vizavi de ce se întâmplă cu jocul lui Dinamo anul ăsta.

– Jocul cu Metaloglobus din Cupa României nu a arătat prea bine.
– Am rămas datori față de fani. Le cer scuze pentru atitudinea jucătorilor din prima repriză. Le mulțumesc că au fost să susțină echipa, la Târgoviște. De asemenea, le mulțumesc și localnicilor, am văzut că e un bazin de dinamoviști acolo. Am rămas datori la capitolul atitudine, dar important este că am trecut mai departe. Obiectivul nostru anul ăsta este, cel puțin, să trecem de faza grupelor Cupei.

– Sunteți mulțumit de locul 10 pe care se află Dinamo după 7 etape?
– Ne dorim să depășim obiectivul anunțat inițial, locurile 9-10. Pe de altă parte, am spus că prima lună și jumătate va fi pentru reglaje, nu eram pregătiți să începem Liga 1 atât de devreme. Cred că am făcut pași importanți pentru a deveni o echipă solidă. Mai avem de lucrat, nu suntem la potențialul maxim. Chiar dacă am fi fost pe un loc mai bun acum, ne dorim să fim mai sus, asta își dorește Dinamo tot timpul.

– Burcă spunea că Dinamo va arătat mult mai bine abia din partea a doua a lunii septembrie.
– Încercăm să integrăm toți jucătorii. Ilic are doar două meciuri, Lucas încă nu a jucat. Cred că atunci când vor reveni și cei accidentați și va avea tot lotul la dispoziție, pe conceptul de joc pe care îl propunem noi, vom fi o echipă foarte solidă.

– Cum vi se pare delegarea arbitrului Horațiu Feșnic. E OK?

– Nu am niciun comentariu, nu o să comentăm niciodată arbitrajul. Politica clubului, a lui Ovidiu Burcă, este să ne vedem de ce avem noi de făcut. Să-i lăsăm pe cei din arbitraj să se ocupe de delegări.

Citește și:

Pierdere mare pentru Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo

Previous Absență importantă pentru Rapid în derby
Next Burcă anunță un nou transfer

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *