Dinamo, singura din Liga 1 care are palmares pozitiv cu FCSB


Urmează episodul cu numărul 170 din Derby de România, Dinamo luptându-se în continuare atât pentru campionat, cât și pentru poziția secundă care duce și ea în preliminariile Champions League. Se anunță spectacol diseară pe Național Arena, suporterii roș-albilor pregătind o coregrafie de excepție. Doardinamo.ro vă prezintă câteva date informative despre confruntarea de diseară, echipa din Ștefan cel Mare fiind singura cu palmares pozitiv în fața celor de la FCSB.

Echipele probabile:
Dinamo: Penedo – Romera, Dielna, Nedelcearu, St. Filip – Mahlangu, Nistor – Hanca, Palici, Rivaldinho – Nemec.
FCSB: Fl. Niță – Pleașcă, Bălașa, Moke, Momcilovici – Pintilii, Ov. Popescu – Enache, Boldrin, Fl. Tănase – Alibec.

Cifrele Derby-ului:
– 139 jocuri s-au disputat între Dinamo și FCSB în Liga 1: 47 victorii Dinamo, 50 remize, 42 victorii FCSB.
– 69 de meciuri s-au jucat cu „câinii” drept gazde: 28 victorii Dinamo, 24 remize, 17 victorii FCSB.
– 372 de goluri s-au marcat în confruntările de pe prima scenă (184 Dinamo / 188 FCSB), ceea ce înseamnă o medie excelentă, de aproape 2,7 goluri/meci.
– 6 victorii consecutive în campionat au reuşit dinamoviştii în perioada 1970/71-1972/73, record rămas şi astăzi în picioare când facem referire la Liga 1.
– 36 de prezențe în Derby de România are Ionel Dănciulescu, actualul director sportiv al dinamoviștilor. Este fotbalistul cu cele mai multe meciuri în aceste confruntări. A jucat atât pentru „câini”, și pentru roș-albi. Danciu-gol are 11 reușite în campionat, 6 pentru FCSB și 5 pentru Dinamo, plus două în Cupa României, ambele în tricoul roș-albaștrilor. Doar Florea Voinea (13 goluri) are mai multe reușite în toate competițiilor.
– 4 jucători au marcat în derby-urile din campionat, atât în poarta lui Dinamo, cât şi a „roş-albaştrilor”: Ionel Dănciulescu, Cătălin Munteanu, Denis Şerban şi Andrei Cristea.
 – Sulejman Demollari a fost primul jucător străin care a jucat în „Derby de România”, pe 06.10.1991, Dinamo – FCSB 1-0. El este şi unul dintre cei 12 străini care şi-au trecut numele pe lista marcatorilor, șapte pentru Steaua (Thereau 1, Kapetanos 1, Iliev 2, Szukala 2, Hamroun 1, De Amorim 1, Boldrin 2) şi cinci pentru Dinamo (Demollari 1, Elhamed 1, Palic 1, Gnohere 2, Nemec 2).
– 16 dueluri au avut loc pe actuala „Arena Naţională”, dintre care 11 s-au disputat în Liga 1.

Previous Mutu pune tunurile pe FCSB: "S-au tot plâns, dar nu mai merge așa!”
Next Torje și Grozav: "Sperăm să învingem Steaua"

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *