Dinamo și-a prezentat azi noul acționar


-->
Astăzi, în timpul unei conferințe de presă, Dinamo a anunțat oficial noul său partener, Renovatio, cea mai extinsă rețea de încărcare pentru vehiculele electrice. Renovatio va deține o participație de 21,67% în acțiunile clubului Red&White, care este acționarul principal al echipei de fotbal „Ștefan cel Mare”.

Întrebat despre bugetul clubului și datoriile achitate de către acționarii lui Dinamo, Nicolescu a spus.

„Este vorba despre 2 tipuri de cheltuieli. Vorbim de bugetul clubului, care este unul între 5 și 6 milioane, despre plățile făcute din plan, dar și despre cele curente.

Există un raport, făcut în februarie când am venit noi, iar totalul datoriilor curente, cu cele din plan, a scăzut cu cel puțin 1,6 milioane de euro.

Restul de plată se va face conform acordului pe care acționarii îl vor avea cu privire la modalitatea și termenele de ieșire din insolvență”, a precizat el.

Administratorul special al lui Dinamo a mai spus că alb-roșii vor să dispute meciul cu FCU Craiova, din runda cu numărul 9 a campionatului, pe Arena Națională.

„Sper că azi vom semna procesul verbal pentru închirierea Arenei Naționale. Noi am făcut cereri și pentru celelalte meciuri. Vom vedea în funcție de calendar.

Dar ne dorim ca fanii lui Dinamo să aibă cea mai bună experiență la meci, aceea fiind pe Arena Națională”, a punctat Nicolescu.

Ce a declarat Voicu

„Ambiția și determinarea noastră a rămas la fel. Avem o structură de acționari care s-a format din 4 septembrie. Avem un nou acționar, este vorba de o companie din grupul Renovatio, care are 21% din compania care și-a asumat alături de noi acest proiect.

Mai sunt acționari cu care discutăm în momentul de față”, a spus Voicu.

Eugen Voicu asigură că Dinamo nu se confruntă în acest moment cu probleme financiare.

„Nu sunt probleme financiare la clubul Dinamo. Am plătit acțiunile integral către firma Lotus și l-am răscumpărat pe domnul Claudiu Florică, care a ales să facă un pas în spate în momentul de față”.

Am făcut azi plăți către clubul Dinamo. Se vor achita chiar azi datoriile către creditorii bugetari și către salariați. Lucrurile vor merge înainte, astfel încât Dinamo să nu mai aibă grija insolvenței.

În 24 februarie am dat un comunicat în care am zis 3 lucruri: că ne vom concentra asupra unui nou plan de restructurare al companiei, care a fost aprobat, că vom asigura toate condițiile pentru desfășurarea activității sportive și că vom asigura licențierea clubului”, a precizat Eugen Voicu.

Acționarul dinamovist este de părere că Dinamo este obligată să câștige campionatul în viitorul nu foarte îndepărtat. „Câinii roșii” au devnit ultima oară campioni la finalul sezonului 2006-2007.

„E clar că Dinamo trebuie să câștige campionatul. Nu știm când, probabil după reconstrucția stadionului. De aceea am început dialogul cu jucătorii mai vechi care reprezintă parte din istoria clubului, dar și cu spectatorii. Fără fani nu se poate face performanță.

Această echipă are multe șanse să aducă multă bucurie suporterilor. Echipa nu poate performa atât timp cât clubul este rănit, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă. Trebuie să marcăm această zi și eu am mare încredere că vom reuși în acest proiect.

Urmează o perioadă de câteva zile în care vom cristaliza felul în care lucrurile merg la echipă. Vom veni cât mai repede cu un proirct în care să ne asumăm mult mai clar ideile pe care le-am trasat până acum. Ne dorim să ne batem la campionat cât mai repede”, a mai declarat Eugen Voicu.

Citește și:

Scandalul dronei care a căzut în România: solicitări dure, expulzarea ambasadorului Rusiei și demiterea lui Tîlvăr

 

Previous Moment istoric la Dinamo astăzi
Next Victorie în amicalul cu CS Tunari

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *