Dinamo și-a găsit director sportiv


Dinamo a dat aprobarea pentru ca Cristi Mihalescu, șeful departamentului de scouting, să se înscrie la cursurile FRF pentru a obține licența de director sportiv.

În ceea ce privește Gabriel Tamaș, negocierile continuă, dar este încă departe de a se ajunge la o concluzie. Se mai discută și posibilitatea aducerii unui director sportiv croat pentru a colabora cu antrenorul Zeljko Kopic în viitor.

După plecarea lui Gabriel Glăvan la sfârșitul lui 2023, clubul bucureștean nu a mai avut un director sportiv. Atribuțiile acestuia au fost preluate de administratorul special Andrei Nicolescu și antrenorul principal Zeljko Kopic.

În ultimele luni, s-a discutat despre aducerea unui director sportiv la Dinamo. Cu toate acestea, niciuna dintre propunerile nu a fost acceptată din diverse motive. Vlad Munteanu, în vârstă de 43 de ani, fost campion cu echipa roș-albă, nu beneficiază de sprijinul întregului personal din club și, în plus, are deja un post asigurat și în viitor la FRF.

Ideea aducerii unui director sportiv croat în iarnă a fost amânată pentru vara următoare, în cazul în care va fi necesar, după ce se va clarifica viitorul echipei și al lui Kopic în cadrul clubului.

De câteva săptămâni, au început discuțiile cu Gabriel Tamaș, în vârstă de 40 de ani, fost fotbalist al echipei „câinilor”, care și-a încheiat cariera de jucător în toamnă. Cu toate acestea, discuțiile au rămas la stadiul de proiect și nu s-a progresat mai departe. Prioritatea pentru cei de la Dinamo a fost concentrată pe aspectele sportive, cum ar fi salvarea de la retrogradare, în timp ce Gabi Tamaș a așteptat și continuă să aștepte pentru a vedea dacă va fi solicitat.

Până când se va lua o hotărâre în privința aceasta, Dinamo a decis să-și creeze propriul director sportiv pentru viitor. Având în vedere că din sezonul 2025/2026 cluburile din prima ligă vor fi obligate să aibă un director sportiv în organigramă, Dinamo a luat decizia de a-l înscrie pe Cosmin Mihalescu, șeful departamentului de scouting al clubului, la acest curs. Această informație a fost confirmată de oficiali pentru Gazeta Sporturilor. Astfel, clubul își propune să-și asigure viitorul în ceea ce privește acest post, până când va găsi – în cazul în care va găsi vreodată! – un director sportiv mai cunoscut.

Primul curs va începe pe data de 19 martie, iar fiecare participant va trebui să acumuleze 90 de ore pe parcursul modulului, care se va desfășura până în luna noiembrie 2024.

Cosmin Mihalescu a colaborat atât cu Gabriel Glăvan la clubul din Capitală, cât și la UTA. Conform informațiilor din Prosport, Mihalescu a absolvit o facultate de management sportiv în Danemarca, unde a lucrat o perioadă într-o agenție de scouting. De asemenea, el a efectuat stagii de practică la cluburi din Anglia, precum Watford și West Ham.

Citește și:

Gheboasă este cercetat în libertate de DIICOT, într-un dosar de trafic de droguri. Primele detalii

Previous Mircea Rednic îl „înțeapă” pe Burcă
Next Mobilizare fantastică a suporterilor dinamoviști

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *