Dinamo și-a găsit atacant: „Pitbull”


Goncalo Gregorio, 28 de ani, a marcat a doua oară pentru Dinamo în victoria 3-2 cu FC Voluntari. Devine opțiunea numărul 1 pentru postul de vârf central, șeptarul „câinilor” impresionând pe teren, dar și în afara gazonului.

Atacantul lusitan a fost adus din liga a treia, de la Leiria, s-a adaptat rapid în ofensiva „câinilor”, pare cea mai bună opțiune pentru a fi forțat în primul 11, cu un avantaj în fața lui Hakim Abdallah, Cătălin Țîră sau chiar Lamine Ghezali, folosit ca vârf central în liga secundă.

Directorul sportiv al roș-albilor, Gabriel Glăvan, a fost omul care a insistat pentru aducerea portughezului, urmărindu-l de mai mulți ani, așa cum a recunoscut într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

„Am tot încercat să-l aduc pe unde am lucrat în fotbalul românesc, doar că n-a fost să fie. S-a întâmplat acum, la Dinamo. Dar eu vorbesc cu Gonçalo de vreo doi ani. Da, pare un pitbull pe teren, dar este o mască socială, accentuată și de el, întrucât este un tip inteligent, cu ceva special, al lui. De fapt, e foarte, foarte inteligent.

Citește foarte multe cărți, uneori scrie poezii! Da, serios, în timpul liber. Este interesat și de latura umană a lucrurilor, are o inteligență emoțională accentuată”, a dezvăluit oficialul grupării din Ștefan cel Mare.

Gabriel Glăvan a mai evidențiat un detaliu la lusitan. „Este un băiat de vestiar, foarte deschis, foarte apropiat de colegi. Nu are egoismul specific atacanților. Este altruist. Câștigă mingea și nu ține să continue singur acțiunea, se uită mereu să paseze, să conlucreze cu coechipierii.

Este empatic ca om, are impregnată ideea de grup în mentalitatea lui. Țin minte un detaliu de la sosirea lui la echipă.

Sabin Ghiță, team-managerul echipei, mi-a zis după ce l-a adus pe Goncalo de la aeroport: „Unde-i găsiți, domne, pe ăștia?”, „Adică?”, „Sunt super-OK băieții ăștia, serios, asta e prima impresie pe care ți-o lasă după ce legi primele cuvinte cu ei”, a povestit oficialul „câinilor”.

Gregorio, neașteptat, până acum nu mi-a plăcut, dar încet, încet cred că ajunge… Când dinamoviștii vor ajunge la un nivel de pregătire, cred că își pot propune lucruri mai îndrăznețe. Nu știu care e obiectivul lor acum. Să zici că vrei play-off, e greu, sunt alte echipe care chiar au loturi bune. Eu cred că Dinamo își rezolvă să fie locul 7, 8, 9. Eu cred că se poate.

Citește și:

Dinamo poate juca pe Național Arena. Mai rămâne un detaliu ”de rezolvat”

Previous Fostul dinamovist le dă o veste bună fanilor
Next Primăria Sectorului 2 urgentează lucrările pentru Stadionul Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *