Dinamo revine pe loc de play-out după un meci fad la Botoșani


Ploaie rece și urâtă la Botoșani, nu s-a oprit o clipă pe durata întâlnirii. Dar destul de mulți spectatori la partida foarte importantă pentru play-off, iar un sector de la peluză a fost ocupat de fanii dinamoviști care au cântat în continuu. ”Câinii” trebuie să refacă terenul și punctele pierdute în tur dacă vor să încheie sezonul regulat în primele 6, botoșănenii nu vor să renunțe la poziția ocupată în prima parte a sezonului, mai ales că echipa lui Costel Enache a fost una dintre marile surprize ale toamnei.

Prima repriză i-a avut pe moldoveni în prim plan. Moruțan, Mihai Roman I și Bordeianu au adus pericolul la poarta lui Penedo, din nou sigur în intervenții. Romera a fost cel mai periculos om al dinamoviștilor, de două ori la finalizare, ultima dată chiar înainte de pauză, când n-a eficientizat o centrare a lui Salomao. Jucătorul dorit înapoi în ”haită”, Daniel Popa, a rezistat doar 45 de minute pe gazon, fiind schimbat după pauză, după nimic notabil.

Dinamo a jucat cu un om în plus vreme de 23 de minute. Arbitrul Feșnic l-a eliminat pe Mușat după un fault asupra lui Hanca în minutul 53, apoi a fost drastic cu Katsikas pentru o intrare asupra lui Kuku în minutul 76. Roș-albii au protestat violent în fața ”centralului” pentru decizia lui, care a fost criticată după meci de mai mulți oameni de fotbal. Oricum, eliminarea grecului a tăiat mult din elanul elevilor lui Miriuță, care puseseră stăpânire pe joc cu un om în plus.

Cu doi atacanți, Dinamo a reușit să pună mai mult presiune pe botoșăneni și în special pe Alberto Cobrea, de care roș-albii s-au dispensat foarte ușor iarna trecută. Dar Nemec și Rivaldinho au irosit șanse uriașe de a da lovitura. ”Câinilor” le-a lipsit sângele rece în momentul șutului, iar finalul de meci n-a mai adus nimic nou. Decât faptul că remiza nu ajută prea mult pe Dinamo, care iese iar în afara play-off-ului, pe locul 7, fiind depășită de Viitorul care a învins pe CFR Cluj. E luptă aprigă pentru play-off. Și Voluntariul, și Iașiul, și Timișoara, și Chiajna emit pretenții!

Echipa de start:

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Miron, Burcă, Mușat – Bordeianu, Tincu – M. Roman, Moruțan, L. Buș – D. Popa
Rezerve: Pap, Oaidă, Dumitraș, Târnăvan, Plămadă, Serediuc, Kuku
Antrenor: Costel Enache

Echipele de start:

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, Filip – Mahlangu, Anton – Costache, Nascimento, Salomao – Nemec
Rezerve: Brănescu, Corbu, Dudea, Oliva, Hanca, Bokila, Rivaldinho
Antrenor: Vasile Miriuță

Citește și:

Candidat surpriză în locul lui Mutu pentru postul de director

-->
Previous Candidat surpriză în locul lui Mutu pentru postul de director
Next Sergiu Hanca: ”Bine că am luat și un punct”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *