Dinamo, în mare pericol să nu facă transferuri


Dinamo se reunește azi, pentru a începe pregătirile pentru noul sezon, unul în care va evolua în Superligă. Din păcate, veștile legate de înbunătățirea lotului nu sunt pozitive. Clubul are interdicție la transferuri, iar Răzvan Zăvăleanu nu crede într-o soluționare rapidă a acestei situații. Clubul se va adresa Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv.

Dinamo a reușit să revină în prima divizie după un sezon nebun. Chiar după returul barajului cu FC Argeș, Ovidiu Burcă a cerut transferuri, pentru ca roș-albii să nu se chinuie în Superligă. Deocamdată, este în vigoare interdicția la transferuri dictată de FIFA în urma numeroaselor memorii depuse de foștii jucători neplătiți. Răzvan Zăvăleanu a explicat toată situația și nu are vești bune pentru Ovidiu Burcă.

„Din păcate, aceste acțiuni nu au nicio legătură cu legea, și nu doar legea română, ci chiar nici cu regulamentul FIFA. Odată ce s-a declanșat procedura insolvenței, potrivit legii nimeni nu mai poate veni să pretindă alte sume. Vorbim despre sume care au fost prinse în tabelul de creditori sau despre sume care nu au fost înscrise la masa credală – și creditorii și-au pierdut dreptul de a le mai cere.

Există o prevedere în regulamentul FIFA care spune că, în aceste situații, astfel de plângeri ale jucătorilor ar trebui înlăturate. Atunci când am venit la Dinamo aveam o suspendare pe care am înlăturat-o. Ulterior, au mai venit patru-cinci suspendări – înlăturate și ele toate exact pe baza a ceea ce vă spuneam despre insolvență. Apoi, au mai venit trei-patru, unde ne-au suspendat. Această conduită imprevizibilă nu ne poate face să ne dăm seama ce urmează să se întâmple. Dacă o dată judeci într-un fel și o dată în alt fel, oamenii nu mai au o perspectivă realistă asupra lucrurilor.

Eu cred cu tărie că aceste sancțiuni nu ar fi trebuit aplicate niciodată. Din păcate, calea de atac este la TAS. Pentru mine este de neînțeles de ce nu se respectă regulamentul și de ce pe anumite cauze, absolut similare, se resping cererile și pe alte cauze se admit. Nimeni nu răspunde pentru lucrurile acestea și pe urmă trebuie să mergem la TAS ca să putem să ne judecăm, unde am convingerea că vom câștiga. Din păcate, aceste proceduri în fața TAS și FIFA scapă din controlul nostru din punct de vedere temporal”, a declarat Zăvăleanu pentru Prosport.

Citește și

Dorin Șerdean, arestat preventiv! Ce învinuiri i se aduc

 

 

Previous Dinamoviștii cer întăriri. Ce spune Patriche
Next Poți deveni acționar la Dinamo! Vezi cum

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *