Dinamo e din nou dezavantajată de arbitri


Expertul în arbitraj al Orange Sport, Constantin Zotta, a analizat cele mai importante decizii ale brigăzii prezente la Dinamo Bucureşti – U Craiova 1948, scor 1-2.

Dinamo a fost învinsă, vineri seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de echipa U Craiova 1948, într-un meci din etapa a patra a play-out-ului Ligii 1, în care a condus cu 1-0 şi craiovenii au marcat ultimul gol în minutul 90+1. În minutul 64, un gol al lui Irobiso a fost anulat pentru ofsaid.

La meciul disputat la Bucureşti, central a fost Marian Barbu, tuşieri au fost Valentin Avram şi Bucsi Imre-Laszlo, iar de la margine a fost Bogdan Dumitrache.
Fostul arbitru român, Constantin Zotta, consideră că Dinamo a fost privată de un fault în minutul 12, când fotbaliştii lui Uhrin conduceau cu 1-0, în urma unui duel între Irobiso şi Kovacic.

Atacantul dinamovist a sprintat de la jumătatea terenului cu fundaşul Craiovei, iar acesta din urmă l-a atacat. Irobiso a căzut în urma duelului cu Kovacic, iar Zotta susţine că a fost fault, spre deosebire de Marian Barbu, care nu a dictat nimic.

La faza din minutul 12, dinamoviştii au cerut penalty.

„Da, e corect rezultatul. Craiova a fost o echipă consistentă, în special în repriza a doua. Eşanu are o contribuţie mare la golul lui Huyghebaert.

E fault la Irobiso, e împingere, care-i provoacă acea cădere adversarului. E de sport de contact. E cu braţul şi-l împinge cu forţă disproporţionată. E fault. Nu e fault ăsta? Se vede clar. Intră direct în el. Umăr la umăr e atac corect cu umărul împotriva celuilalt, ceea ce nu e aici. Intenţia fundaşului e să intre în adversar direct”, a declarat Zotta pentru Orange Sport.

Apoi, Zotta a analizat faza din minutul 50, când Jonathan Rodriguez a respins în cornerul din care oltenii au egalat, deşi Compagno era în offside: „Eu cred că faza a fost judecată bine”, a transmis Zotta.

Citește și:

Oferte de nerefuzat pentru iunie la Pam Beach Olimp

Previous Declarațiile lui Eșanu la fianlul meciului
Next Un jucător de la Dinamo iese la atac

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *