Dinamo din nou dezavantajată de LPF


-->
O nouă etapă, o nouă programare în afara weekend-ului pentru Dinamo. Acestea sunt deciziile Ligii Proofesioniste de Fotbal, decizii vizibil în defavoarea echipei bucureștene, dar mai ales a fanilor dinamoviști, cei mai fanatici din Romania.

Programarea etapei cu numărul 6:

Vineri, 20 august

Ora 18.30 Chindia Târgoviște – Academica Clinceni

Ora 21.30 Farul Constanța – Dinamo București

Sâmbătă, 21 august

Ora 18.30 Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș

Ora 21.30 FC Argeș – CFR 1907 Cluj

Duminică, 22 august

Ora 18.30 UTA Arad – FC Voluntari

Ora 21.30 FC Botoșani – Rapid București

Luni, 23 august

Ora 18.30 – CS Mioveni – FC U Craiova

Ora 21.30 – FCSB Sepsi – OSK Sf. Gheorghe

Până când va face deplasarea la Constanța, Dinamo va juca luni, 16 august, acasă cu CS Mioveni. Va fi pentru a 4-a oară când clubul dinamovist va juca într-o zi de luni.

CÂND STADIOANELE VOR FI ÎNCHISE DIN NOU, ÎI VEȚI PUNE ÎN DIFUZOARE SAU LA STAȚIA DE AMPLIFICARE

Un articol formidabil scris de Cătălin Mureșanu în Playsport.

”ASCULTAȚI-I! PRIVIȚI-I!

Mii de dinamoviști au făcut deplasarea la Buzău. Cu glasuri. „Steaguri, eșarfe și flori”. Dinamo este departe de tradiția, ambiția de altădat’. Lucescu, Dudu Georgescu și Răducioiu au rămas în sertarele lor din suflet, pe la colțurile amintirilor. În cântec. Pentru cine i-a prins. Vremuri, oameni, fotbaliști. Iar ei au fluturat în continuare prin vremuri de chin, de jale. Și au ținut-o și o țin, la fel ca rapidiștii, pe aceeași cale. „Iar sunt seara departe alături de Dinamo!” Ascultați-i, cum cântă din „adâncul inimii”.

PROGRAMAȚI-I!

Și încă ceva despre acest patrimoniu. Programați-i! Cinstiți-i cu zile și ore decente, să poată veni cât mai mulți, să meargă în deplasări, să se strângă, să bată cu sete în pântecul tobei.

Pentru că ei sunt, așa cum spunea un banner, ultimii oameni. Ultimii oameni ai unui fotbal romanțat. Însă azi e despre un fotbal finanțat. Programările în Liga 1, dependentă până la sevraj de banii televiziunilor, sunt, de multe ori, o mare jignire la adresa suporterilor. Indiferent ce sunt ei: ultrași nebuni mereu pe drumuri, huligani puși pe harță, „cetățeni” de tribună, consumatori ocazionali de stadion.

Uneori e imposibil să mergi la meci și ești condamnat, pur și simplu, să vezi meciul din fața televizorului. Interesul televiziunilor e clar. Televiziunea pune muzica și dictează pașii în fotbalul nostru. Ea a aranjat și scaunele și porțelanul la această masă a hulpavilor.

Liga și cluburile, de dragul banilor, acceptă și înghit orice, de fiecare dată, fără să le vină pe gât acest compromis al ratingului în care etapa este franjurată mercantil, iar meciurile încep, de multe ori, în funcție de emisiuni.

Pentru că iubim, cu toții, mai puțin ei, cu tobele, acest spectacol sardonic al părerilor care ne-a intrat în case după 1989. Ne-a intrat în case și acolo ne ține.

FOTBALUL FĂRĂ EI… urât precum un meci de luni

De-asta spun: Priviți-i, ascultați-i, clonați-i! Și, când puteți, programați-i decent. Când stadioanele vor rămâne închise din nou și peluzele ferecate o să-i puneți în difuzoare sau la stația de amplificare. Nu e așa? De ce nu le plătiți și drepturi de autor? Atunci o să spuneți cât de urât este fotbalul fără ei. Urât precum un meci programat luni.” – se arată în articolul scris in PlaySport.

Citește și:

Lovitură sub centură de la Orban? Ce s-a aflat despre Cîțu

Previous VEȘTI MARI DESPRE CONSTRUCȚIA STADIONULUI
Next Ultima promisiune a lui Cortacero

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *