Dinamo, de oțel! La 1 punct de promovarea directă


Dinamo avea nevoie de un succes cu Oțelul, pentru a păstra vii șansele de promovare directă în Liga 2. În etapa a treia a play-off-ului Ligii secunde, pe Stadionul Arcul de Triumf, băieții lui Burcă s-au impus cu 3-0.

Dinamoviștii au avut parte de o atmosferă fantastică la super meciul cu Oțelul. Fanii au luat cu asalt Stadionul Arcul de Triumf, în speranța că vor venea o nouă victorie a favoriților. Iglesias a dat semnalul de atac. A pătruns pe stânga și a tras din unghi, fără emoții prea mari pentru Dur-Bozoancă. Ahmed Bani și-a încercat norocul de la 25 de metri. Mingea trimisă de el s-a dus mult pe lângă poarta oaspeților. Mult mai aproape a fost Ghezali, care a șutat la jumătate de metru de bara din dreapta lui Dur-Bozoancă.

Minutul 21 l-a adus pe Amzăr în fața golului. După o incursiune spectaculoasă la care i-a rupt coloana lui Sîrghi, Ghezali a centrat perfect, însă mingea reluată de fundașul stânga dinamovist a nimerit bara. Tot Amzăr, 90 de secunde mai târziu, i-a băgat în boală pe fanii dinamoviști. A primit în 3 metri o minge servită excelent de Iulian Roșu, însă a ratat incredibil, trimițând peste poarta gălățeană. Iglesias a crescut și el numărul șuturilor dinamoviste spre buturile oaspeților, după un corner. Balonul s-a dus în peluza ocupată de fanii Oțelului. 0-0 la pauză.

 

Goluri spectaculoase marcate de Ghezali

Stadionul a luat foc, la figurat, în minutul 62. Ahmed Bani a recuperat fantastic un balon în propria jumătate, i-a oferit o pasă fabuloasă lui Ghezali, acesta a pătruns pe stânga și l-a executat cu o scăriță de manual pe Dur-Bozoancă. La poarta cealaltă, Nica a șutat din unghi, fără a-i da vreo emoție lui Oncescu. Intrat în partea a doua, Borcea a vrut să se remarce repede. A încercat un trasor la colțul lung, însă balonul s-a dus pe lângă.

Scocîlcă și Cisotti nu au putut să-l pună prea tare la muncă pe Oncescu. Primul a tras pe lângă, al doilea a pus capul la o minge venită de pe stânga și a trimis pe direcția portarului dinamovist. Orice emoție în privința destinației celor 3 puncte a fost spulberată cu 3 minute înainte de final. Mingea a circulat iute pe direcția Bani – Ghezali – Iglesias – Ghezali, iar acesta a șutat imparabil din 8 metri pentru 2-0. Abia intrat pe teren, Țîră n-a reușit să îl execute pe Dur-Bozoancă din 7 metri. A făcut-o la ultima fază a meciului. Atacantul a reluat cu capul în colțul lung după o lovitură liberă bătută impecabil de Ahmed Bani.

Cu acest rezultat, Dinamo are 38 puncte și este pe locul 4 în clasament, la un singur punct de al doilea loc direct promovabil. Etapa viitoare, pe 18 aprilie, Dinamo va juca derby-ul cu CSA Steaua, î etapa cu numărul 4. Ultima rundă a turului play-off-ului va aduce meciul dintre Dinamo și Poli Iași.

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche, Amzăr – Larrucea, Iglesias, N. Roșu (78 Bena) – I. Roșu (59 Borcea), Ghezali (90 Țîră),  A. Bani

Oțelul Galați: Dur-Bozoancă – A. Rus, Sîrghi, Yabre, D. Panait – Cisotti, Zivulic (81 Chirițoiu), Gorovei (46 Neagu) – Mitoi (70 Scocîlcă), Cîrjan (64 Fatai), O. Ursu (64 Nica)

Citește și

Bilete pentru derby-ul CSA Steaua – Dinamo

 

 

Previous Dinamo atacă Oțelul cu Ghezali vârf împins
Next Anunțul conducerii după victoria cu Oțelul

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *