Dinamo are un nou Claudiu „lunetist”


Claudiu Stan, mijlocaș central la echipa secundă, folosit și la prima echipă a „câinilor” pe durata sezonului, a reușit o adevărată „bijuterie” în intermediara din Liga 3 din această săptămână, transformând spectaculos o lovitură liberă de la peste 25 de metri.

Printre cei 53 de jucatori rulați de Dinamo în actualul sezon se numără și Claudiu Stan, un mijlocaș central de 20 de ani, utilizat 8 minute de Mircea Rednic la chiar ultimul său meci în Ștefan cel Mare, 0-2 cu Farul, în decembrie 2021.

Zilele trecute, Stan a confirmat că e pe un trend pozitiv în 2022, punctând superb dintr-o lovitură liberă de la distanță, în înfrângerea din deplasare cu Real Bradu, 3-4.

Contactat de GSP.ro, Stan, crescut la juniorii lui Dinamo, și-a expus planurile de viitor, a vorbit despre debutul său la prima echipă, despre problemele prin care trece săptămânal alături de colegii săi, dezvăluind și că „Lunetistul” Claudiu Niculescu a fost unul dintre favoriții copilăriei sale.

– Salut, Claudiu, mulțumesc pentru disponibilitate și felicitări pentru gol. Ești un executant obișnuit al loviturilor libere? Ai mai reușit astfel de goluri?
– Mulțumesc! Eu sunt responsabil cu fazele fixe, iar golul cu Bradu nu este prima reușită de genul acesta.

– Cum e acest sezon pentru tine? Înțeleg că ești într-o forma bună la „satelit”.
– Este un sezon foarte dificil, mai ales pe plan colectiv, la echipa a doua suntem 7-8 jucatori, așa ne antrenăm zilnic. Săptămâna trecută nici nu ne-am antrenat, neavând teren, și cu toate acestea lumea nu știe și ne critică. Pe celălalt plan, cel individual, e un sezon bun, în care am marcat 10 goluri.

Despre debutul la echipa mare

– Cum a fost debutul tău la Dinamo? Au fost doar nouă minute în acel meci cu Farul, dar ce a reprezentat momentul pentru tine?
– Debutul la echipa mare a fost un vis îndeplinit și un moment așteptat de mult timp de mine. M-am simțit extraordinar!

– E un pic frustrant, totuși, sa vezi jucatori mult mai tineri decât tine deja prinzând multe meciuri in prima liga? La 20 de ani, presupun ca ți-ai fi dorit să joci mai mult acel nivel.
– Într-adevăr, este puțin frustrant, mi-aș fi dorit să primesc mai multe șanse, dar asta e, mă voi antrena mai mult și vor veni și șansele.

– În momentul de față, te mai antrenezi cu prima echipă? Pentru că știu că la începutul sezonului, când probleme de lot erau mari, te antrenai cu ei, ai fost și rezervă.
– În momentul de față, nu mă antrenez cu prima echipa. Am fost acolo o bună perioadă, am avut și ofertă să plec în Liga 2, la Slobozia, dar Dinamo, având atunci probleme de lot, nu m-a lăsat sa plec, iar acum sunt la echipa a doua.

– Care sunt planurile tale? Ce ți-ai propus pentru sezonul următor? Presupun ca îți dorești pasul la echipa mare…
– În sezonul următor, îmi doresc să fiu la prima echipă și, cu multă muncă, să joc în cât mai multe meciuri.

– Anul trecut, ai jucat și în acel amical din Ucraina, cu Dinamo Kiev. Cum a fost experiența pentru tine?
– Meciul cu Dinamo Kiev a fost o experiență unică, mai ales că a fost pentru prima data când am jucat la echipa mare. Suporterii au fost alături de noi atât pe drum, cât si pe stadion.

„Dinamo înseamnă mult pentru mine”

– Ești dinamovist? Care au fost idolii tăi sau jucătorii pe care i-ai simpatizat când erai mai mic?
– Sunt dinamovist, da, iar Dinamo înseamnă mult pentru mine. Jucătorii pe care i-am simpatizat sunt Ionel Dănciulescu si Claudiu Niculescu.

– De la ce vârsta ești la Dinamo și cum ai ajuns sa faci fotbal în Ștefan cel Mare?
– Sunt la Dinamo de la vârsta de 13 ani, domnul Bogdan Dobre m-a adus la această echipă, după un meci jucat împotriva dânsului. E un antrenor foarte bun, cu care am câștigat foarte multe trofee.

Citește și:

Fără certificat de vaccinare în Grecia, restricții tăiate

-->
Previous Luptă incredibilă în Liga 2
Next Unde vrea să joace Dinamo barajul

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.