Dinamo, amical cu o echipa de peste hotare


Dinamo București va avea un amical cu o echipă de peste hotare în pauza competițională pricinuită de meciurile echipei naționale.

„Câinii” vor juca cu Zimbru Chișinău, penultima clasată din Replublica Moldova, care va veni, zilele viitoare, în România pentru două amicale de lux: cu Dinamo București și, posibil, Petrolul Ploiești, după ce testul cu FC Voluntari nu a mai fost confirmat. Primul amical va avea loc pe 26 martie, cel mai probabil în „Ștefan cel Mare”.

La Zimbru evoluează, din iarnă, și fostul jucător al FC U Craiova, Samuel Zimța (21 ani). Acesta a jucat titular în primele 2 etape din 2022 pentru Zimbru și a fost assist la toate cele 3 goluri izbutite de cea mai titrată echipă din Chișinău, scrie Prosport.

Câteva date despre Zimbru Chișinău

Zimbru a fost prima campioană a Republicii Moldova, campionat înființat în 1991, după despărțirea basarabenilor de URSS. Totodată, Zimbru a singura echipa care a jucat în campionatul lărgit din URSS, în mai multe etape chiar. A promovat în premieră in 1955, sub denumirea de FC Burevestnik (Rândunica, în traducere din limba rusă) și a ocupat locul 6, din 12 participante. A retrogradat în 1966, sub denumirea de Moldova Chișinău.

A revenit în prima liga sovietică în 1973, sub titulatura de Nistru Chișinău, după o pauza de 10 ani, după o lupta directa cu Neftci Baku. În 1974 a retrogradat, chiar dacă a învins viitoarea campioana Dinamo Kiev sau vicecampioana Spartak Moscova. Echipa a mai promovat în 1990, dar n-a apucat sa mai joace în prima liga sovietică, deoarece URSS s-a destrămat.

Divizia Națională, noul campionat din Republica Moldova s-a înființat în 1991, an în care Nistru s-a redenumit Zimbru, nume pe care îl poartă și în prezent. Clubul s-a înființat în 1947, sub titulatura Dinamo Chișinău.

-->
Previous Un fost oficial dinamovist l-a altoit pe Tănase
Next Analiza lui Cornel Dinu după Dinamo-Sepsi

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.