Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona


Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, a făcut un anunț important pentru fanii alb-roșii. El a dezvăluit că un director tehnic de la Barcelona va fi adus pentru academia fuzionată a Clubului Sportiv și a FC Dinamo, și că Cristi Borcea, fostul finanțator al echipei, va contribui la investițiile în Centrul de copii și juniori din Ștefan cel Mare.

Ionuț Popa dorește să transpună succesul echipei de handbal „dulăii” și în fotbal, fiind aproape de a aduce un director tehnic de la Barcelona. David Barrufet ocupă această funcție la echipa de handbal.

„La nivel de academie, avem două CV-uri pe masă pentru un director tehnic străin. Așteptăm să se termine Campionatul European, Ionuț Lupescu fiind delegat UEFA acolo. Nu putem parafa nimic până dânsul nu se întoarce în țară.

Directorul tehnic va fi de la Barcelona, este un efort financiar uriaș. Avem lucrări de mentenanță și pe gazonul Velodromului, îl vom transforma într-un teren sintetic uriaș pentru copii.

Avem sprijin și de la domnul Cristi Borcea. A fost contactat de către Ionuț Lupescu și s-a implicat financiar. Prin Ionuț Lupescu, am reușit să aducem un nume mare, din academia de fotbal a Barcelonei. Va reprezenta un pas înainte pentru dezvoltarea tinerilor. Mai avem încă un CV, dar tot aici ne situăm în mare”, a spus președintele CS Dinamo în cadrul emisiunii „Totul pentru Dinamo”.

Despre fuziune

„În ceea ce privește fuziunea, am făcut o vizită, alături de Ionuț Lupescu, celor de la Renovatio. Avem o relație foarte bună cu aceștia. Au fost cu noi la Final Four-ul de la Hamburg. Toată lumea așteaptă ieșirea din insolvență, asta pentru a putea iniția demersurile legale ale insolvenței.

Până la acel moment, am discutat despre unificarea academiilor, chiar și printr-un protocol. Regulamentele FRF nu sunt extrem de flexibile în privința fuziunii a două entități juridice diferite. Fiecare echipă de Liga 1 ar trebui să se poată asocia cu orice academie dorește. Noi am întocmit deja un protocol în urmă cu două săptămâni la CS Dinamo, dar ne vom întâlni mâine și cu Andrei Nicolescu.

El a avut ceva obiecții, dar sperăm să ajungem la un numitor comun. Atunci când vorbim de un nou mare Dinamo, trebuie să lăsăm orgoliile deoparte, cine este șeful sau cine conduce. Nu cifrele ne conferă calitatea de lideri, trebuie să existe o înțelegere între părți. Nu trebuie să ne ascundem în spatele procentelor, interesul principal pentru toată lumea este Dinamo.

Din punctul nostru de vedere, nu suntem adepții unui management unitar, în care o singură persoană dictează. Lupescu are expertiză mai multă decât oricine. Automat, el ar trebui să fie liderul acestui fuziuni, să discute strategia cu domnul Kopic.

Simt o teamă față de a pierde puterea, aici este vorba despre Dinamo, nu despre mine, Nicolescu sau Lupescu. Noi suntem trecători, dar Dinamo va merge înainte”, a mai declarat Ionuț Popa, conform aceleiași surse citate.

Citește și:

Dinamo a mai pierdut un jucător, după japonezul Mino Sota. Anunțul a fost făcut azi

Previous Ultimele detalii despre strategia de la club
Next Mesajul peluzei pentru Andrei Nicolescu

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *