Dinamo a stricat fiesta gălățeană. Vine Steaua


Dinamo avea nevoie de o victorie la Galați, pentru a menține vie speranța promovării directe în Liga 1. Cei de la Oțelul au făcut sărbătoare înaintea partidei, însă pe teren lucrurile au stat diferit.

La Galați, gazdele se gândeau deja la Liga 1, înainte ca meciul cu Dinamo să fi început. O remiză le-ar fi adus băieților lui Dorinel Munteanu biletele pentru promovarea directă. Stadionul a fost plin cu aproape 12.500 de spectatori, artificiile au zburat la primul fluier al centralului, meciul chiar a fost întrerupt din cauza rolelor de hârtie aruncate pe teren, însă dinamoviștii au vrut cu tot dinadinsul să strice fiesta.

Fatai a avut prima ocazie a partidei. A pus capul la o centrare de pe dreapta, însă nu a nimerit ținta. Larrucea a fost Grinch pentru gălățeni. În minutul 5, a prins un șut perfect din afara careului. Mingea a atins și terenul înainte de a se odihni în plasa laterală a porții lui Pop. Dinamoviștii au prins aripi și Ahmed Bani a marcat pentru 0-2 în minutul 27. Atunci, Ghezali, în vervă, l-a întors pe Ghiocel și i-a pasat colegului său din linia ofensivă, al cărui șut la colțul scurt nu i-a dat nicio șansă lui Pop.

La poarta cealaltă, Scocîlcă nu a nimerit poarta lui Dujmovic, ci pe colegul său Fatai, așa că pauza a venit cu două goluri avantaj pentru „câinii” lui Ovidiu Burcă. Gazdele au mutat în atac și în repriza a doua au schimbat toată linia ofensivă. Fără rezultat, pentru că ocaziile nu au apărut la poarta lui Dujmovic. Abia cu 8 minute înainte de final Oțelul i-a scos din amorțire pe fani. Sîrghi s-a înălțat în careul dinamovist, după un corner, însă lovitura sa de cap a trimis mingea pe lângă.

Pe margine, Cătălin Țîră, aflat la încălzire, a fost eliminat de centralul Dima, așa că nu va mai juca în acest play-off. Imediat, Dujmovic a deturnat extraordinar șutul puternic al lui Cisotti, din 10 metri. Cîrjan a punctat și el la impresia artistică și la statistica șuturilor la poartă, fără a modifica tabela.

În urma acestui succes cu 2-0, Dinamo are 43 puncte și a ajuns la 3 lungimi în urma Oțelului. Etapa viitoare, Dinamo primește vizita celor de la CSA Steaua, pe Arena Națională, luni seara. Oțelul se deplasează la Buzău, iar în ultima etapă o va primi la Galați pe Unirea Dej.

OȚELUL – DINAMO 0-2

Oțelul: Pop – Rus, Yabre, Ghiocel (36 Sîrghi), Panait – Cisotti, Neagu, Jardan (35 Gorovei) – Scocîlcă (61 Maxim), Fatai (61 Cîrjan), Ursu (52 Nica).

Dinamo: Dujmovic – G. Moura, Giafer, Patriche, Amzăr – Larrucea, N. Roșu (83 Bena), Iglesias – Bordușanu (90+3 D. Irimia), A. Bani (90+3 Florescu), Ghezali.

Foto: GSP

 

Citește și

CSA Steaua e la pământ. Oprița: ”La meciul cu Dinamo trebuie să facă asta!”

 

 

Previous Oțelul-Dinamo, echipele probabile
Next Ironizează Steaua: ”Acea regie”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *