Dinamo a încălcat REGULAMENTUL FIFA? Denunțul lui Grozav


Gicu Grozav a făcut fără să știe o afirmație foarte gravă în interviul acordat ieri Gazetei Sporturilor. “Mi-au oferit 8.000 de euro lunar și nimic la semnătură, chiar dacă vin liber de contract. Și nu doar asta! Mi-au adăugat și o clauză de 500.000 de euro ca să pot pleca. Și, fiind “băieți buni”, au zis că îmi dau 10 la sută din suma asta dacă mă transfer”, a declarat ieri mijlocașul ofensiv.

Dacă Grozav spune adevărul, procentul de 10 la sută promis lui de șefii lui Dinamo dintr-un viitor transfer reprezintă o încălcare flagrantă a articolul 18(3) din Regulamentul FIFA privind Statutul și Transferul Jucătorilor, potrivit căruia “nici un club sau jucător nu trebuie să intre într-un acord cu o terță parte prin care terța parte este îndreptățită să participe, fie integral sau parțial, la compensația ce trebuie platită în cazul unui viitor transfer al unui jucător de la un club la altul, sau de a i se atribui drepturi în cazul unui transfer sau al unei compensații din transfer”.

Pe scurt, niciun impresar, jucător sau orice altă persoană sau entitate comercială, exceptând un club de fotbal, nu are dreptul să primească procente dintr-un viitor transfer, scrie gsp.ro. În cazul în care este prins, un club riscă o amendă și interzicerea dreptului de a mai face transferuri pentru una sau mai multe ferestre de mercato.

Responsabilul cu negocierea în cazul lui Grozav a fost secretarul general Bogdan Bălănescu, un oficial rămas în club din era Borcea, atunci când fostul acționar a fost condamnat pentru practici asemănătoare.

“Da, asta a fost prima propunere la discuții, dar apoi lucrurile s-au schimbat. Așa e, dar nu era cu procent din transfer, că nu ai voie, ci era legat de performanțele sportive. Am 19 ani de Dinamo și știu bine ce fac. Poți face o înțelegere că dacă tu te transferi pe 200.000 de euro, jucătorul ia bonus de 20.000. Pot să-i dau orice bonus. Bine, dacă nu se transferă pe bani, nu ia niciu ban”, a declarat Bogdan Bălănescu.

Citește și:

Cum l-a convins Giovani Becali pe Negoiță să-l aleagă pe Niculescu. Detaliu IMPORTANT

-->
Previous Bilete mai SCUMPE la primul meci pe teren propriu cu Niculescu antrenor. Care este cauza
Next EXCLUSIV Detalii INTERESANTE. Grozav, foarte aproape de Dinamo!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *