Dinamo a apărut ieri în Marca. Vezi cu ce ocazie


Dinamo a apărut ieri în binecunoscutul ziar spaniol ”Marca”, care are o secțiune specială numită ”America”, dedicată jucătorilor autohtoni, dar și talentelor care apar în America Latină. Acolo a apărut un jucător care s-a remarcat în meciul dintre Politehnica Iași și Dinamo, Dylan Flores, iar la articol a fost preluată o fotografie de pe fcdinamo.ro.

Redăm mai jos articolul:

“Există jucători latino-americani care îşi urmăresc cu orice preţ visul de a juca în Europa. Unul dintre ei este Dylan Flores (născut în 1993, în Costa Rica), un băiat care şi-a ratat prima aventură europeană în Portugalia, nici el nu ştie prea bine de ce s-a întors în ţara sa natală chiar în acel sezon. Decizia n-a fost un eşec, fiindcă peste numai un an, Dylan a uitat de Tondela şi a revenit în Europa şi în câteva săptămâni a devenit una dintre revelaţiile primei ligi din România.

”Simt că pot să dau mai mult, după cum am evoluat până acum cred că am câştigat mai multă încredere în mine şi vreau să-mi demonstrez mie însumi că sunt capabil să ajung la un nivel superior”, a declarat Dylan pentru Marca.

Ambiţia a fost aceea care l-a adus pe Flores din nou în Europa, după experienţa nu prea fericită din Portugalia.

”Nu a fost chiar cel mai bun moment al meu, nu am fost acolo la potenţial 100 %. N-am jucat cum am dorit în Portugalia, dar am profitat de experienţă. M-am întors în Costa Rica şi am făcut un campionat bun” mai spune Dylan. Evoluţiile sale din patria sa de origine l-a adus în România, la Poli Iaşi. A jucat nouă partide şi a marcat două goluri. Dar mai presus de aceste realizări, Flores este un jucător important în construcţia fazelor de atac. “Nu ştiam la ce să mă aştept, dar orice ar fi fost era vorba de fotbal. Dar m-a avantajat ideea antrenorului nostru de a practica un joc de posesie”, mai adaugă costaricanul, deja adaptat la viaţa din România. ”Om vedea peste câtva timp când vine frigul, dar acum mă sunt mulţumit aici, împreună cu familia. Aici vorbesc englezeşte cu colegii, pentru că singurul care ştie spaniola este Adrian Gallego. Dar am început să iau şi lecţii de limbă română”.

Numele lui Dylan se află pe agenda mai multor cluburi, dar el nu se grăbeşte: ”dorinţa mea este să rămân pe moment aici, de unde să pot ajunge în campionatele de top». Şi o altă provocare a sa este naţionala ţării sale: «Este ceea ce doresc cel ma mult şi pentru care muncesc în fiecare zi. Dacă voi juca bine la clubul meu, aş putea intra în cărţile naţionalei.”

Visul de a juca în Europa s-a împlinit pentru Dylan Flores la zece an după ce a dat probe la Manchester City, o experienţă de neuitat de care Dylan îşi aminteşte ca şi cum ar fi fost ieri: ”Fostul mare jucător Ian Rush a venit în Costa Rica într-o acţiune de selecţie pentru Manchester City. Am stat 15 zile în Anglia, dar testul nu s-a încheiat pentru că se apropia Mondialul U17 din 2009. Am cunoscut stadionul, cu infrastructura sa impresionantă şi am văzut cum se antrenează jucători ca Yaya Touré sau Robinho”, spune Flores. Cine ştie dacă se va întoarce odată acolo, realitatea de acum pare să demonstreze că România pare prea mică pentru talentul său.”, se arată în articolul din Marca.

Citește și:

Sorin Cârțu, declarație fabuloasă despre conflictul Bratu-Nistor

-->
Previous Sorin Cârțu, declarație fabuloasă despre conflictul Bratu-Nistor
Next S-a întors bărbat. Primele declarații ale lui Grozav după ce a semnat

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *