Dezastru la Iași. Urmează barajul cu FC Argeș


Final nebun de play-off în Liga 2. Înaintea ultimei runde, Dinamo și Oțelul Galați se luptau pentru al doilea loc care duce direct în Liga 1. Dinamo era obligată să facă un rezultat mai bun decât gălățenii. La Iași, erorile uriașe din defensivă au retezat orice speranță a roș-albilor, care au plecat învinși și vor fi nevoiți să joace o dublă de baraj cu FC Argeș pentru a reveni în primul eșalon.

Într-o atmosferă de sărbătoare în Copou, cu Poli Iași câștigătoare a acestei ediții de Liga 2, Robert Ion a avut prima șansă a meciului, cu un șut din lateral stânga, parat de Dujmovic. Atacantul ieșean nu a mai iertat în minutul 9. Dujmovic a vrut să-i paseze lui Patriche, a trimis prea încet, chiar pe direcția lui Robert Ion, care a înscris unul dintre cele mai ușoare goluri din carieră. Imediat a venit și prima replică a dinamoviștilor. Neluț Roșu a pătruns prin defensiva gazdelor, însă a fost blocat la 9 metri de Ailenei.

La faza următoare s-a făcut 2-0 pentru Poli Iași. Dujmovic a reușit să-i blocheze pe jucătorii adverși de 2 ori, însă mingea a ajuns cu mare noroc la Robert Ion, care a găsit exact locul rămas între Patriche și bară pentru a trimite balonul în plasă. După acest gol, Patriche a fost schimbat, din cauza unei accidentări. Semnalul revenirii a fost dat de Lamine Ghezali. Atacantul dinamovist a redus din diferență cu o reluare din 7 metri, după o centrare perfectă a lui Bani. Acesta din urmă s-a accidentat în minutul 40, când a acuzat o problemă la umărul drept, și a fost înlocuit de Florescu.

Dinamo a avut ghinion și la ultima fază a primei reprize. Larrucea a bătut tare o lovitură liberă de la 17 metri, iar mingea deviată din Tincu a nimerit transversala. A fost 2-1 pentru Poli Iași la pauză. La Galați, tot fără gol între Oțelul și Unirea Dej. Șansa promovării directe s-a depărtat de Dinamo și mai tare la 3 minute de la reluare. Defensiva alb-roșie a visat, Bena a dat pe lângă minge, Musi a preluat în 8 metri și l-a executat pe Dujmovic pentru 3-1.

Ofensiva gazdelor a continuat și Dujmovic a parat bomba trimisă de Ștefanovici la colțul scurt. Burcă a mai primit o lovitură în minutul 59. Bena, intrat în prima repriză, s-a accidentat și a fost înlocuit cu Iulian Roșu. Imediat, Irimia a sprintat pe dreapta și a tras la colțul lung, însă la o palmă de bară. Minutul 70 a însemnat și deschiderea scorului la Galați, Chindriș risipind emoțiile Oțelului legate de promovarea directă. La Iași, Musi a făcut 4-1 cu 10 minute înainte de final, cu un șut imparabil, din lateral dreapta, venit după o pasă greșită a lui Giafer.

Cu acest rezultat, Dinamo a terminat play-off-ul pe locul 4, cu 46 de puncte și va juca o dublă de baraj cu FC Argeș. Primul meci se va juca pe 27 mai, mâine urmând a se decide cine va fi echipa-gazdă a turului. Poli Iași și Oțelul au promovat direct în Liga 1, în timp ce Gloria Buzău va înfrunta UTA în celălalt baraj.

POLI IAȘI – DINAMO 4-1

Poli Iași: Ailenei – Martac (46 Cristea), Lincă (84 Ciaun), Tincu, Finica – Kouadio, Farcaș (72 Hrib), Ștefanovici – Musi (84 Istratie), Hlistei, R. Ion (61 Dumitru).

Dinamo: Dujmovic – D. Irimia, Giafer, Patriche (15 Bena, 59 Iulian Roșu), De Moura – Larrucea, N. Roșu (46 Pop), Amzăr –  Ghezali, Iglesias, Bani (40 Florescu).

Citește și

Anamaria Prodan în tandrețuri cu Cătălin Botezatu: „Cei mai buni”

 

Previous Totul pentru 3 puncte la Iași. Avem primul 11
Next S-a stabilit ordinea meciurilor de baraj

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *