Despre posibila venire a lui Ioan Mărginean: „Nu aș putea să zic niciodată NU”


Ioan Mărginean Dinamo Ioan Mărginean a acordat recent un interviu în FANATIK unde a dezbătut toate subiectele de interes din acest moment de la Dinamo, inclusiv despre dorința acestuia de a se întoarce la echipă, de această dată în calitate de președinte. Întreg interviul poate fi găsit aici.

Dacă cei care conduc acum DDB v-ar propune să veniți conducător la Dinamo și v-ar lăsa să vă faceți treaba, ce răspuns ați da?

– Eu sunt mulțumit că primesc mesaje din partea membrilor DDB și i-am mobilizat pe alții să bage bani. Eu vreau să mă întorc cu oameni calificați pe funcții. Nu poți să-l pui pe Movilă antrenor, dar poate să fie responsabil de Ordine și siguranță. În 25 aprilie, trebuie să sărbătorim 37 de ani de la semifinala cu Liverpool. Vin la București cu cârnați și vin. Nu ne poate lua nimeni ce-am trăit. Noi nu dormeam noaptea.

Acest proiect al dumneavoastră ar fi costisitor?

– Nu, oamenii ăștia au o imagine atât de bună încât aș fi în stare să facem un buget și să primim sponsorizări pe care noi le-am găsi, pentru că avem o grămadă de prieteni care fac afaceri și care pot să dea bani legal la Dinamo pentru fostele glorii. Că sunt unii care au probleme de sănătate sau financiare. De ei nu se interesează nimeni, numai să mai dea un interviu și o părere.

A strigat „Hai Dinamo”, când „câinii” îi erau adversar

Așa am ajuns eu, care sunt singurul conducător de club din istoria României care am strigat „Hai Dinamo!” la un meci pe care l-a jucat cu Gaz Metan, când eram conducător la Mediaș. Eu am zis ce mi-a dictat inima. Dar lumea merge mai departe, fotbalul merge mai departe. Dar nici să te bagi la anii mei, am făcut și eu o facultate, am un Master, am făcut și eu ceva în viață, aș vrea să fiu stăpân pe mine, pe domeniul meu, dacă ai ceva cu mine, mă chemi în față și facem o dezbatere pro și contra pe management sportiv. Dar să zici că Mărginean e cu spaniolii? Cum adică? Mărginean e cu cine dă bani la Dinamo, cine face ceva pentru Dinamo! Cine nu, nu. Eu vreau să demonstrez nu prin vorbe, ci prin fapte.

Și ce vă dă înapoi?

– Nu pot acum, spre final de carieră, să intru într-un proiect în care toată lumea e dezorientată. Nimeni n-a avut curaj să taie coada cățelului. În toată lumea fostele glorii lucrează în club, ăsta e modelul de urmat. Pe mine m-au rănit. Eu am fost bărbat, am fost unul dintre cei mai duri fotbaliști din România, dar sufletul meu e bun. Am avut grijă să-mi cer scuze după meci dacă am atacat un fotbalist mai tare, am avut grijă să-mi cer scuze la Lăcătuș dacă am făcut un gest necugetat.

„Eu am reacționat mereu când mi s-a cerut ceva.”

Eu vreau atât: nu se poate ca la atâția suporteri să nu se facă alegeri ca la Barcelona, să avem un board, să demonstrăm lumii întregi că noi, românii, am făcut ceva. Și suntem pe punctul să realizăm și sunt mândru de asta. Eu nu pot să-mi permit să dau 1948 de euro, dar asta cu 48 de euro pe an e pentru buzunarul meu, sunt fericit și iau bilete. Cu cealaltă organizație am încheiat conturile că s-a stricat treaba, am făcut și acolo donații, l-am băgat și pe ginerele meu. Eu am reacționat mereu când mi s-a cerut ceva.

„Dacă poți, ia-l, că faci minuni cu galeria, măi băiatule!”

Care sunt dezamăgirile din ultima perioadă?

– De exemplu, am făcut la Alba organizație cu George Țălnar, băiatul lui Cornel. Și e mâhnit că tatăl lui a ajuns persona non-grata la Dinamo fiindcă se crede că e cu spaniolii, deși nu e. Păi atunci hai să ne sfâșiem între noi. Dar pentru ce? Dacă eram bogat, luam eu Dinamo acum. De aia l-am rugat eu pe Rednic: „Dacă poți, ia-l, că faci minuni cu galeria, măi băiatule!”. Dar vezi că și un om cu bani ca Rednic s-a săturat. Unul zice așa, unul zice așa, și nu poți să mulțumești pe toată lumea niciodată. M-aș fi băgat cu Rednic, pentru că el avea pe frații ăia impresari în Belgia, venea cu banii, făceam un board cu galeria, făceam alegeri să vedem care e board-ul.

Eu zic că trebuie să fie 21 de oameni în boardul DDB-ului, de pe toate meleagurile. Acest DDB a salvat echipa, dacă nu erau ei nu aveam despre ce să vorbim.

Și, totuși, care ar fi problema?

– Eu am vrut să fac bine, dar m-am trezit că mă acuză un om pe care nu l-am văzut în viața mea (n.r Alexandru Anghel, unul dintre liderii DDB). Eu i-am spus „Măi omule, tu ești născut în 1980. Nu da în mine, că eu fără mamă, din sufertaș, am ajuns în București la 19 ani, am debutat la Târgu-Mureș, am luat nota 8, ia și citește ziarul Sportul. Tu nici nu te-ai născut. Ce vrei tu de la mine? Mă interoghezi?”

Eu ce să fac? Am plătit mese, am plătit hotel, i-am dus în stânga, în dreapta, le-am arătat terenuri, ce să fac eu mai mult? Am crezut că se întâmplă ceva bine. Am răspuns unui apel. Când am văzut că nu se întâmplă nimic, m-am dus la casa mea. Și? Ce să fac acum? Să-mi vând casa? Nu pot să o vând, că nu e a mea. E a familiei. Ce să fac? Dau haina de pe mine. Dar nu ai cum să faci fotbal așa.

„Dănciulescu e trei clase peste Mărginean în domeniul lui.”

Unde credeți că au greșit cei din DDB?

– Din momentul în care Dănciulescu nu a fost invitat înapoi în casa lui, pe mine m-a pus pe gânduri, ceva se întâmplă. Dănciulescu e trei clase peste Mărginean în domeniul lui. Director sportiv. Eu am încredere că dacă vede un jucător nu e nebun să aducă pe unul cu 10 kilograme în plus, pentru care-ți trebuie trei luni să-l pui pe picioare. Și n-are nici relații cu impresarii. Îmi dă de gândit.

„Dacă e un proiect serios, în patru ore și jumătate mă prezint oriunde în București.”

Așa că eu stau la casa mea până nu se arată un proiect serios. Nu mai fac greșeala să ies din Alba Iulia. Dacă e un proiect serios, în patru ore și jumătate mă prezint oriunde în București. Nu aș putea să zic niciodată NU, pentru că mi-aș reproșa toată viața. Eu sunt dinamovist, dacă mă convoacă să discutăm despre un proiect, eu mă prezint.

Eu aduc argumente și dânșii contraargumente. Dacă iar mă acuză, eu mă ridic de la masă, le spun că eu am văzut filmul de pe vremea mea ”Un comisar acuză”. De povești nemuritoare mi-e plină casa. Ce-i pe mine e și în dulap, nu-s un om bogat, dar nici nu-s tâmpit să nu spun ce gândesc, că așa e cel mai corect.

Citește și:

FOTO Gest de suflet al lui Erling Haaland: a trimis un colet cu cadouri în România

-->
Previous Anunț important al FC DINAMO BUCUREȘTI
Next Prima mutare a lui Dusan Uhrin la Dinamo: ”Astea sunt singurele obiective”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *