Dennis, pericol public! În sfârșit, victorie!


-->

Dinamo a forțat prima victorie din Superligă acasă, contra celor de la FC Botoșani. Burcă a făcut 4 schimbări în primul 11 față de duelul cu Universitatea Cluj, 1-1. Dinamoviștii au presat non-stop poarta moldovenilor și au reușit să câștige în prelungiri.

Ovidiu Burcă a riscat cu doi fundași centrali noi în duelul cu Botoșaniul. Homawoo și Patriche au fost titulari în premieră în acest sezon. Însă protagoniștii începutului de meci au fost cei din faza defensivă. Politic a fost efervescent. Mai întâi, a pasat în loc să tragă la poartă. Apoi, l-a găsit bine pe Costin, care a tras din dreapta, dar pe lângă poarta lui Ducan. În fondul sonor fantastic asigurat de fanii dinamoviști, Ahmed Bani a fost la o palmă de 1-0. A bătut viclean o lovitură liberă din lateral dreapta, iar Ducan a respins in extremis.

Din cornerul rezultat, Larrucea a trimis cu capul puțin pe lângă. Imediat, Bani a executat o lovitură liberă și de pe partea stângă, însă modul în care a trimis mingea spre poartă i-a provocat lui Ovidiu Burcă o criză de nervi. Antrenorul dinamovist a fost nevoit să schimbe în minutul 25, când Iglesias l-a înlocuit pe accidentatul Neluț Roșu.

Abia în minutul 29 s-au văzut și oaspeții în atac. Dragu a șutat tare, din afara careului, însă chiar pe direcția lui Golubovic. Dennis Politic a fost pericol public pentru defensiva botoșăneană. A preluat în careu, a pus doi adversari la pământ, apoi a prins un voleu cu stângul, respins însă de Ducan. 0-0 la pauză.

Transparent în prima parte, Abdallah a rămas la vestiare. Gregorio a fost trimis în locul său pe teren, pentru a forța un gol. Prima ocazie a părții secunde i-a aparținut însă lui Costin, care a șutat însă mingea în peluza dinamovistă. În minutul 62, Politic a avut execuția meciului. După ce l-a angajat pe stânga pe Bani, a reluat cu o foarfecă laterală fantastică mingea centrată de colegul său. Balonul a nimerit însă bara din dreapta lui Ducan.

Cu un sfert de oră înainte de final, Burcă a apelat la ultima variantă ofensivă, Cătălin Țîră luându-i locul lui Bani. În primul din cele 8 minute de prelungiri, Politic a expediat un trasor spre poarta lui Ducan, chiar pe direcția goalkeeper-ului botoșănean. Descătușarea a venit cu 4 minute înainte de final. Dennis Politic a sprintat fantastic pe stânga, a pătruns în careu, a centrat, iar mingea deviată cumva de Ducan a intrat în plasă pentru 1-0.

După acest succes, Dinamo este pe locul 14, cu 4 puncte. Etapa viitoare, băieții lui Ovidiu Burcă vor evolua sâmbătă seara, contra celor de la FC Voluntari, în deplasare.

 

DINAMO – FC BOTOȘANI 1-0

Dinamo: Golubovic – G. Moura, Patriche, Homawoo, Amzăr – Cr. Costin, Larrucea, N. Roșu (25 Iglesias) – D. Politic (90+8 Bena), Abdallah (46 Gregorio), A. Bani (76 Țîră).

FC Botoșani: Ducan – Mutombo (71 Șeroni), J. Pius, Țigănașu – G. David, Ed. Florescu, Dican, M. Cioiu (88 De Aguiar) – A. Dragu (88 Adams), S. Camara, Pinson (65 Roman).

 

Citește și

Alexandru Rafila, despre strategia națională de vaccinare, fără obligativitate: „Majoritatea contestatarilor sunt vaccinați în copilărie”

 

 

Previous Cine e jucătorul care i-a impresionat pe antrenori
Next A doisprezecea plecare de la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *