Deian Sorescu: „La Dinamo stăteam cu stres”


Deian Sorescu a acordat un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre adaptarea la echipă din Polonia, Echipa Națională și Dinamo.

Jucătorul a fost vândut pe aproape un milion de euro. Dinamo a păstrat 20% dintr-un viitor transfer al fotbalistului + că va primi diverse bonusuri din partea echipei Rakow, în funcție de performanțele acesteia, care ocupa în prezent locul 2 în Polonia, la doar un punct de prima poziție.

În primul rând aș vrea să te întreb cum te-ai adaptat la noua echipă?

– A fost o perioadă diferită pentru că am făcut schimbarea asta de la Dinamo, să vin în Polonia. A fost totul nou pentru mine, inclusiv viața de zi cu zi, nu doar cea din echipă. Încet-încet am reușit să mă organizez și să mă pun pe picioare.

Cum este viața la Rakow în comparație cu Dinamo? Probabil că o să îmi spui că e mai multă liniște…

– La echipă este total diferit. La Dinamo stăteam cu stres și… cu alte probleme. De pe o zi pe alta se întâmpla ceva. Aici este complet diferit. Este liniște și sunt liniștit. Îți faci programul la echipă și după, depinde de ce ai în program. Poate mai ai o oră de poloneză sau cu mental coach, depinde doar de tine. Dar apoi ești liber până la următoarea zi.

În viața de zi cu zi, vorbisem cu Bogdan (n.r. Racovițan) și mă întreba: “Deian, cum e diferenţa de la Bucureşti la Częstochowa, că e diferenţă între oraşe foarte mare. Chiar discutam acest lucru. Apoi l-am întrebat şi eu cum e diferenţa cu Botoşaniul. La el a fost şi mai diferit pentru că Botoşaniul era mic. Częstochowa este tot un oraş mic, dar e puţin mai extins. Este ok.

Sorescu: „Sunt împăcat”

Ai adus un aport semnificativ la Dinamo. Şi mă refer aici din punct de vedere sportiv, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, dar şi financiar. Te simţi împăcat cu transferul? Întreb pentru că în vară ai avut unele nemulţumiri că nu ai plecat…

– Aşa este, pot să spun că sunt împăcat. Îmi doream mai mult, să fac performanţă cu Dinamo. Clubul te obligă asta. Dar am prins o perioadă la Dinamo nu chiar foarte bună. Dar sunt împăcat pentru că la fiecare meci am dat totul. Chiar dacă uneori nu am fost decisiv pentru echipă.

Orice meci l-am tratat cu seriozitate şi am jucat să îl câştigăm. La final, când am plecat, am fost împăcat pentru că Dinamo a meritat să ia banii ăia pe mine pentru că mi-a oferit şansa să reprezint tricoul echipei. M-a bucurat şi ştiam ce nevoie are Dinamo de bani şi ştiam că acest venit le mai dă o şansă pe viitor.

Te mai uiţi la meciurile lui Dinamo din Liga 1?

– Da, mă uit la fiecare meci, mai ales la cei de la Dinamo. Am stat patru ani acolo. Mi-am făcut prieteni, relaţii strânse şi te-aş minţi dacă aş spune că nu mă mai uit. Văd toate meciurile lui Dinamo. În general, nu am posibilitatea să văd celelalte meciuri de Liga 1, dar când am timp mă uit.

Se salvează în acest an Dinamo? Are locul de baraj asigurat după problemele financiare de la Academica şi Gaz Metan…

– Sincer, dacă ar fi să mă întrebi, aş prefera salvarea directă. Am mai trecut prin chestii de genul acesta şi este ruşinos ca Dinamo să joace baraj. Dar dacă aia va fi singura soluţie de a te salva, va fi foarte greu. Se poate întâmpla orice. Poţi să prinzi o zi în care să nu fi 100%, Doamne Fereşte. Eu îmi doresc să se salveze direct, iar dacă nu, la baraj aş vrea să facă cele două meciuri perfecte.

Vin meciurile echipei naţionale. Eşti unul dintre jucătorii urmăriţi de noul selecţioner. Ai vorbit cu Edi Iordănescu?

– Mă bucur, pentru că orice fotbalist îşi doreşte să joace în echipa naţională. Am vrut să profit de fiecare dată de oportunitate când am fost chemat sau în atenţia lor. M-aş bucura să fiu chemat şi acum, să îl cunosc pe Edi Iordănescu, pentru că am auzit multe lucruri bune despre dânsul. Încă nu am apucat să vorbesc cu el, mă gândesc că are multă treabă în perioada asta. Dar, cu siguranţă că, dacă voi fi chemat la lot, voi discuta şi cu dânsul.

Citește și:

Mircea Geoană (NATO): ”Câteva săptămâni”

Previous Gheorghe Mihali: "Din cauza lui am pierdut"
Next Echipele probabile la Dinamo-Sepsi

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *