Deian Sorescu despre momentele petrecute la Națională


-->
Deian Sorescu a fost titular în ambele meciuri amicale ale României, cu Georgia și Anglia. Deși Naționala României a pierdute ambele meciuri, Sorescu a jucat foarte bine. Deși extremă dreaptă, acesta a fost reprofilat atât la Dinamo cât și la națională pe postul de fundaș dreapta, dar evoluțiile au fost pe măsură.

Acesta a oferit un interviu în FANATIK în care a povestit de zilele petrecute în cantonamentul Echipei Naționale, dar și de ceea ce se întâmplă la Dinamo.

Cum au fost pentru tine meciurile cu Georgia și Anglia?

– A fost pur și simplu un vis devenit realitate! Orice fotbalist, când își începe cariera, vrea să reprezinte România. Am primit sute de mesaje și am fost copleșit. Cel mai important mesaj a fost cel al părinților, pentru că am simțit că i-am făcut mândri și sunt fericiți.

Ai avut o ocazie mare. Ce ar fi însemnat un gol în poarta Angliei?

– Cu siguranță pentru mine ar fi fost cel mai important gol al carierei! Pentru că îmi doresc mereu să ajut echipa cu o pasă, cu un gol, sau cu orice pot în momentul respectiv. Dacă aș fi putut marca în meciul cu Anglia ar fi fost ceva senzațional. Poate era gol dacă prindeam colțul lung, mai ales că am tras pe jos, dar mai venise un fundaș în alunecare. Vedeam că dacă dau în colțul lung e greu pentru portar, dar am avut niște adversari de mare calitate și cu multă experiență. E greu să îi mai surprinzi cu decizii mai mici.

Citește și:

Ideea lui Răducioiu: ”El ar fi soluția salvatoare”

Ai încercat să îl încurajezi pe Tiberiu Căpușă?

– Da, normal! Toți ne-am pus în pielea lui Tibi și știm cât a fost de greu pentru el. Am încercat să îl susținem și să îl încurajăm cum am putut. Totul depinde însă numai de el. Trebuie să fie puternic și conștient că în fotbal se mai întâmplă și momente de genul ăsta. Am văzut că s-a vorbit despre schimbarea mea, dar jucasem și cu Georgia și era normal să fiu și eu odihnit. Selecționerul a explicat înlocuirea mea și nu cred că mai e nevoie de alte comentarii.

Cine te-a impresionat în meciul cu Anglia?

– Clar adversarul direct, Marcus Rashford! Mi s-a părut un jucător foarte bun și cel mai bun jucător pe care l-am întâlnit până la ora actuală. Nu am fost inhibat sau complexat, ci dimpotrivă! Am avut o ambiție mult mai mare și am vrut să mă ridic cât de cât la nivelul lui.

Am văzut că ați făcut schimb de tricouri…

– Da, vorbisem cu el dinainte de meci. Am schimbat două-trei vorbe cu el, doar că se grăbea să meargă la interviu. Mi-a promis tricoul de la începutul meciului și mă bucur că a dat dovadă de caracter, pentru că au vrut și alții să facă schimb cu el și le-a spus că a promis deja tricoul. Majoritatea colegilor au făcut schimb de tricouri, mai ales că a fost un meci amical. Chiar a fost un clinci în prima repriză și și-a cerut scuze. M-am bucurat să văd că are un caracter frumos. A fost foarte corect.

Cu ce amintiri rămâi după aceste meciuri?

– Mi-am păstrat ambele tricouri de joc de la meciurile cu Georgia și Anglia. Acum voi adăuga la colecție și tricoul cu Rashford, alături de toate pe care le-am din Liga 1, acasă la Timișoara, plus ce mi-au mai dat Stanciu și Cristi Manea. Le voi aduna la colecție și îmi voi aduce mereu aminte de aceste clipe minunate.

Ai avut emoții? Ai discutat cu Mirel Rădoi?

– Da, mi-a dat foarte mare încredere! Dar domnul Mirel nu face nicio diferență. Discută cu toată lumea în mod egal și asta e foarte important. Era normal să am emoții, mai ales la început, când mi-a cântat pentru prima oară imnul. Efectiv nu îmi mai simțeam picioarele! După le pui deoparte și faci ceea ce știi pe teren.

Cum te-ai simțit la echipa națională?

– M-am simțit de parcă aș fi la națională de o viață! Asta m-a surprins și pe mine plăcut, pentru că am avut emoții când am ajuns prima oară în cantonamentul echipei naționale. E un grup foarte unit, în ciuda a ceea ce se spune și parcă jucăm de o viață împreună.

A arătat România cu Anglia că poate reveni în lupta pentru calificarea la Mondiale?

– Cu siguranță România se va dezvolta din toate punctele de vedere. Am pierdut ambele meciuri și e normal să fie supărare și discuții, dar eu cred că vom arăta în următoarele meciuri altă față.

Citește și:

ROMÂNIA FRUMOASĂ Cele mai interesante trasee din Făgăraș

Previous Dinamo va intra din nou în insolvență
Next Deian Sorescu despre plecarea sa de la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *