Decizie definită în cazul morții lui Patrick Ekeng


Ziua de 6 mai 2016 va rămâne cu siguranță o zi negară în istoria clubului Dinamo.
Dinamo juca atunci cu Viitorul, o partidă din ultima etapă a play-off-ului. Patrick Ekeng a fost introdus în minutul 70 al meciului, iar acesta s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren. Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator. Acesta a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 ani, a murit din cauza unei probleme cardiace.

GSP anunță că, Curtea de Apel a anunțat în urmă cu scurt timp decizia definitivă în cazul morții dinamovistului Patrick Ekeng.
Magistrații au respins apelurile făcute după prima decizie și au menținut în parte decizia dată în iunie 2020 de Judecătoria Sectorului 2 în cazul medicului Mihaiela Elena Duță, cea care trebuia să-l resusciteze pe fotbalist. Aceasta a primit un și 6 luni de închisoare, cu suspendare, și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Față de prima decizie, Curtea de Apel a decis majorarea sumei pe care mama lui Ekeng o va primi ca despăgubire, de la 20.000 de euro la 40.000 de euro. În total, familia Ekeng va primi 200.000 de de euro ca daune morale și 8.000 de euro ca daune materiale. de la firma de asigurări.

soție: 44.000 de euro
mama: 44.000 de euro
cei trei copii; 30.000 de euro fiecare
cei cinci frații: 10.000 de euro fiecare
Cererea lui Nathalie, văduva lui Patrick, de a primi daune de 655.200 euro a fost respinsă ca fiind inadmisibilă.

„Noi considerăm că s-a făcut dreptate și sperăm să fie un semnal de alarmă, atât pentru cluburi cât și pentru cei implicați în procesul de acordare a îngrijirii medicale sportivilor. Suma va fi plătită de firma de asigurări, care se află în procedură de faliment. Banii se vor lua din fondul de garantare al asiguraților”, a spus  avocatul Vlad Hosu, care a reprezentat o parte a familiei.

Citește și:

Ce legendă e dezamăgită: „Mă tem de retrogradare”

Previous Ce legendă e dezamăgită: „Mă tem de retrogradare”
Next Un antrenor critică dur DDB: "Au ceea ce au vrut"

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *