Decizia inexplicabilă a lui Negoiță. De ce a ales să predea spaniolilor Dinamo


Pablo Cortacero și asociații săi nu au respectat nimic din ce au promis, suporterii s-au săturat de minciunile lor, iar echipa e pe locul 14. Într-un cuvânt haos total! Cine este vinovat pentru toate aceastea? O parte, chiar și minimă de vină, o are și fostul acționar majoritar Ionuț Negoiță, scrie Prosport.ro.

Înainte de Cortacero, grupul de investiții ”Two Zero Ventures” din Turcia și-a exprimat dorința de a prelua clubul. Negocierile mergeau în linie dreaptă, dar afaceristul de la RIN Grand Hotel nu le-a mai dat niciun semn otomanilor și a predat clubul lui Cortacero. ProSport publică azi dovada că turcii au dat dovadă de transparență în ceea ce privește dorința de a cumpăra Dinamo.

Înainte să cedeze pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, Ionuț Negoiță a purtat negocieri în paralel cu atât cu spaniolii lui Pablo Cortacero și Melero Marin cât și cu turcii de la Two Zero Ventures. Întrebarea care se pune în acest moment este: De ce Negoiță a ales să dea clubul unor oameni care au refuzat să spună ce grup de investiții reprezintă și de unde provin banii pe care anunță că îi vor investi? De partea cealaltă, turcii au trimis în luna iunie o scrisoare oficială prin care anunțau că vor să cumpere Dinamo.

În scrisoare, aceștia au anunțat cine sunt și ce doresc, deci spre deosebire de spanioli, puteau fi verificați fără probleme. Oamenii din managementul lui Dinamo și turcii de la Two Zero Ventures au avut timp de o lună mai multe videoconferințe, au comunicat pe un grup comun de whatsapp, iar totul părea că merge într-o direcție foarte bună.

Sursele ProSport din anturajul lui Ionuț Negoiță susțin că turcii doreau să preia tot pachetul de acțiuni al echipei din Ștefan cel Mare, iar discuțiile au ajuns în stadiul în care grupul de investiții ar fi dorit să verifice în detaliu actele clubului. Otomanii au anunțat în acel moment că dacă ce s-a discutat se regăsește și la nivel de acte, atunci erau hotărâți să preia clubul din Ștefan cel Mare. În momentul în care cei de la Two Zero Ventures au cerut actele clubului pentru ultima verificare și pentru a trimite oferta scrisă de cumpărare a clubului, oamenii lui Ionuț Negoiță nu au mai dat niciun răspuns și nicio explicație în ciuda insistențelor turcilor.

ProSport a obținut și prezintă în exclusivitate scrisoarea de intenție a turcilor de la Two Zero Ventures. În aceasta, otomanii anunță că doresc achiziționarea clubului Dinamo, propun un contract de confidențialitate și cer mai multe acte printre care situația taxelor, bilanțurile contabile din ultimii trei ani, structura acționariatului, dar și contractele și obligațiile clubului.

Grupul de investiții Two Zero Ventures este specializat în investițiile din zona de sport, media și divertisment. Detaliul care li s-a părut interesant și oamenilor lui Negoiță care au negociat cu turcii este că grupul are un sistem dualist de management. Cu alte cuvinte, managementul este supervizat de un board superior. Marile bănci și fonduri de investiții sunt organizate în acest fel. Posibilii cumpărători au anunțat că vor să investească cinci milioane de euro imediat ce preiau clubul. Trei milioane ar fi direcționați către datorii, iar două milioane pentru a pregăti bugetul de salarii aferent sezonului următor. Lui Negoiță i-a displăcut planul turcilor și i-a preferat pe spaniolii care nu au făcut nicio dovadă că au bani și nu au arătat cine este de fapt în spatele lor. Nu se știe încă de ce a preferat fostul patron dinamovist această variantă momentan pierzătoare.

-->
Previous Rufo Collado, prima reacție după investigația GSP: ”N-avem nicio legătură cu el” EXCLUSIV
Next Melero Marin, primele declarații în România: "Îmi pare rău"

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.