De ce stau românii pe tușă afară! Povestire ADEVĂRATĂ


După 2000, foarte mulți fotbaliști care au arătat calitate în prima ligă n-au făcut față rigorilor din Occident. Ori s-au întors în România, ori au pribegit prin Europa. Jucătorii români continuă să se adapteze foarte greu în străinătate, fiind foarte puține excepții de la regulă.

În direct la GSP Live, Florin Bratu a explicat o situație incredibilă, care i s-a întâmplat chiar lui. Din 2004, când ajunsese la Nantes, în Hexagon, după ce ieșise campion cu Rapid, fusese un sezon la Galatasaray și era și convocat cu regularitate la prima reprezentativă. ”Franța e un campionat fizic, unde ai nevoie de forță. Eu aveam viteză. Când am ajuns acolo, am fost pus la niște teste. După aceea, oamenii m-au întrebat: «Tu sigur ai făcut fotbal până acum? Sigur ai făcut antrenamente specifice?» Am zis că da și au spus: «Nu se vede nimic!».

Până la 18-19 ani nu am făcut niciun cantonament și nici antrenamente specifice. Era totul nativ! Ajungând la o vârstă la care trebuia să trec la profesioniști, am avut probleme.

Am avut probleme fizice. M-au băgat într-un sistem de pregătire, cam o lună de zile. M-au trimis în pădure să alerg. Îmi dădeau un ceas, traseul și mă monitorizau. Vedeam că îmi crește rezistența pe zi ce trece. Mă monitorizau și nu puteam să trișez. Am făcut asta și după aceea am început să joc.

La Nantes am avut de suferit din punct de vedere fizic. La Valenciennes mi-am revenit și am jucat. În România nu am avut instruire bună, nu am avut inițiere bună. Nu am rezistat fizic. Dacă eram mai puternic, puteam demonstra mai multe”, a explicat fostul atacant.

Citește și:

Rednic s-a ținut de cuvânt. Bine că a recuperat un titular esențial!

-->
Previous Un dinamovist în cel mai bun prim 11 al ultimei etape. Echipa ideală
Next ECHIPELE Rednic s-a ținut de cuvânt. Bine că a recuperat un titular esențial!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *