De ce ar mai vinde Dinamo? Ce profit INCREDIBIL i-a adus echipa lui Negoiță


Cei de la gsp.ro au făcut un clasament al celor mai prospere cluburi din Liga 1 și culmea, Dinamo este pe locul 2, după FCSB, care a jucat an de an în cupele europene.

”Dinamo, în ciuda unor performanţe sportive submediocre, nici măcar nu a prins play-off-ul, a bifat un 2017 perfect pentru Ionuţ Negoiţă. Clubul a raportat venituri foarte mari, 11 milioane de euro, bani atraşi din drepturile TV şi din cedarea multor fotbalişti în străinătate. Patronul clubului n-a întors aceste investiţii în transferuri de jucători sau în salarii foarte mari, lucru care i-a adus lui Negoiţă un profit extrem de consistent: aproape 2 milioane de euro.

Veştile bune pentru Negoiţă nu se opresc aici. Datoria clubului e de 2,7 milioane de euro, însă clubul are de primit bani mulţi, cu precădere tranşe din transferurile fotbaliştilor cedaţi, iar suma e de peste 3,5 milioane de euro.

17.200.000 €
era datoria lui Dinamo la finalul anului 2012, cu două luni înainte ca Negoiţă să preia clubul

17.500.000 €
a fost datoria lui Dinamo în iunie 2014, atunci când clubul a intrat în insolvenţă

100.000.000 €
e averea cu care Top 300 Capital îl creditează pe Ionuţ Negoiţă

Pe parcursul lui 2017, Dinamo a încasat numai din vânzările de jucători aproape 3 milioane şi jumătate de euro. Cel mai scump a fost Dorin Rotariu, pe care FC Bruges l-a cumpărat cu 2,2 milioane de euro. Costache a fost cedat la CFR pentru 700.000 de euro, Lazăr în Qatar pentru 500.000, iar Gnohere la FCSB pentru 250.000”, scriu cei de la Gazeta Sporturilor.

Citește și:

Becali nu a renunțat. Anunț despre negocierile cu Nemec

-->
Previous Becali nu a renunțat. Anunț despre negocierile cu Nemec
Next Adrian Mutu a avut un meci de infarct. I s-a cerut și demisia! Cum a putut să se salveze

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *