--> -->

De ce a renunțat la fotbal noul preparator fizic al lui Dinamo


-->
Andrei Antoce, noul preparator fizic al lui Dinamo, a povestit într-un interviu în GSP despre momentul în care a renunțat la fotbal.

– Costel Ilie, antrenorul pe care l-ai avut la Ceahlăul, ne-a spus că se consulta cu tine inclusiv la antrenamentele tactice.

– Preparatorul fizic trebuie să fie informat și să vorbească și despre ce urmează după partea fizică. Se îmbină mult ce pregătesc eu cu domeniul tehnico-tactic, e important să știu tot ce se lucrează. Dar evit să intru peste treaba antrenorilor, peste antrenorii secunzi, antrenorii de portari. Importantă e comunicarea.

– Ai jucat și fotbal, la juniorii Ceahlăului. De ce nu ai continuat?

– Nu am ajuns la un nivel profesionist. Am terminat un liceu cu program sportiv, iar la 18 ani aveam de ales: să merg în cantonament cu echipa a doua a Ceahlăului, care era la vremea aceea în Liga 3, sau să mă pregătesc pentru BAC. Voiau să vadă dacă merit să fac parte din echipă, pentru că eram la finalul junioratului.

– Și ce ai hotărât?

– Am ales să învăț, să dau BAC-ul, l-am luat și m-am dus apoi la facultate, la Iași – Educație Fizică și Sport. Am făcut un liceu cu program sportiv, din 35 de elevi doar eu am absolvit Bacalaureatul. Aveam numai fotbaliști în clasă, între care Cătălin Ștefănescu și Doru Popadiuc. Sunt foarte mulțumit de hotărârile pe care le-am luat până acum, consider că au dat și roade. Sunt mulțumit de ceea ce fac, ajut jucătorii să ajungă la un nivel mai mare.

Spre deosebire de fotbalul din afară, la noi trebuie mereu să te adaptezi unor condiții care nu sunt de fiecare dată normale. Putem număra pe degetele de la o mână terenurile foarte bune din România. Jocul e diferit când terenul e impracticabil. Vine iarna, o să vedem iar terenuri cu gheață… În străinătate, poți juca mereu așa cum ți-ai propus, cu mingea pe jos, de exemplu. La noi nu se poate, trebuie să te adaptezi mereu
Andrei Antoce, preparator fizic Dinamo

Dacă mă întrebi pe mine, cred că o diferență este și cum percepem noi rezultatul. La noi, doar scorul final contează! Cred că afară pe primul plan sunt fotbalul și spectacolul, mai ales la nivel juvenil. Aici, antrenorii și staff-ul depind tot timpul de rezultatele imediate. Timpul e limitat, iar asta comportă o presiune enormă –
Andrei Antoce, preparator fizic Dinamo

Citește și:

Raed Arafat arată pisica: ”Am fi putut”

-->
Previous Iuliu Mureșan despre depunctare: "Dacă ar fi mai multe"
Next Răzvan Zăvăleanu a vorbit despre depunctare

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.