De ce a ratat Torje transferul la Juventus


Gabi Torje a avut un sezon foarte bun la Udinese, imediat după transferul de la Dinamo. Mijlocașul a dezvăluit la Playsport Live că a refuzat un transfer fabulos, doar pentru a nu-l trăda pe impresarul Cristea Opria.

Gabi Torje a vorbit despre cariera sa, în cadrul emisiunii Playsport Live. Mijlocașul spune că a avut un sezon foarte bun în primul an din Serie A, deși multă lume spune că a ratat mandatul în Italia.

„Atâta timp cât ești încă în activitate, e clar că te gândești și la națională. Mi-am dorit enorm să ajung la națională. Sunt bucuros că am jucat atât de multe meciuri pentru Romania. Și la tineret am jucat multe meciuri.

Clar că mi-e dor de națională, îi urmăresc atent. Avem nevoie de performanțe. Cei care sunt acum la conducerea FRF au analizat foarte bine înainte să facă această alegere. Edi Iordănescu a demonstrat că este un antrenor foarte bun. La națională este presiune, dar este important și materia primă, jucătorii.

Când ajungi la echipa națională este o satisfacție personală, dar și a întregii familii. Pentru mine, când am fost la națională, familia mea a fost la toate meciurile. Au fost alaturi și atât timp cât vin lângă tine oameni importanți, eu cred că trebuie să joci cu determinare de 150 la suta.

Părinții mei au fost mereu alături de mine și în străinătate. Încă de la juniori m-au susținut. Acum doua luni de zile tatăl meu a decedat, dar sunt ferm convins că mă veghează de acolo de sus.

Torje: „Multă lume nu prea știe adevărul”

Nu știu daca era transfer la Juventus sau la alta echipă… Multă lume nu prea știe adevărul. Mulți m-au întrebat de ce nu am rămas la Udinese, de ce nu am reușit acolo. Nu cred că nu am reușit acolo.

La final de sezon mi-au zis să semnez cu impresar din Italia, care avea monopol, un impresar foarte cunoscut. Eu i-am zis că nu am nicio problemă să colaborez cu el, dar nu pot să îl las deoparte pe Cristea Opria. El mi-a dat o casă, când noi că familiei aveam probleme. Noi stăteam într-un cămin pentru nefamiliști.

Cristea Opria mă remarcase, mă placea foarte mult pentru determinarea mea, pentru răutatea din teren. Moment în care el a venit, a văzut unde stam. Mi-a zis: nu mai poți sta aici, trebuie să aveți intimitate, sunteți destul de mari. Trebuie să găsesc o soluție. El avea un apartament cu 4 camere, i-a mutat pe toți de acolo și mi l-a dat mie. I-am făcut o promisiune: când voi avea bani să cumpăr apartamentul. Lucru care s-a și întâmplat.

Nu am simțit nicio presiune nici când am ajuns acolo. M-am adaptat bine, repede, am învățat limba”, a declarat Gabi Torje la Playsport Live.

Citește și:

Moți știe care e salvarea: ”Unul calculat”

Previous Proiect revoluționar la FC Dinamo
Next Mutu ar fi putut ajunge din nou la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *