De ce a ajuns Cornel Dinu la Dinamo și nu la Steaua! Dezvăluiri și ce spune despre Il Luce


Cornel Dinu a împlinit azi 70 de ani. Născut în același an cu clubul pe care l-a reprezentat cu succes în întreaga sa viață sportivă, Mister se confundă practic cu Dinamo. Iar poveștile sale au un parfum deosebit. A câștigat 8 trofee ca fotbalist, 5 ca antrenor cu roș-albii. Și-ar fi putut ajunge, dacă sistemul comunist i-ar fi permis, fie la Ajax Amsterdam, fie la Bayern Munchen, printre altele.

”În 1965, jucam la naționala de juniori și Traian Ionescu, de la Dinamo, i-a sunat și pe antrenorii lotului ca să se intereseze de mine. Era decembrie, în seara de după meciul câștigat de Dinamo cu Inter Milano, 2-1. Mai exista interes de la Steaua și de la Petrolul, dar tata a fost impresionat de grija pe care mi-o arătau cei din Ștefan cel Mare, i-a plăcut că veniseră de vreo 3-4 ori la Târgoviște pentru mine. Și în vara lui ’66 am trecut la Dinamo”, a povestit Dinu într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Dinu a vorbit și despre relația de ani cu Mircea Lucescu: „Între mine și Lucescu nu a fost rivalitate, doar o diferență de comportament. El era auster, venea, făcea antrenamentul și pleca. Venea rar de tot cu noi, bea o bere la Berlin. Nu era în anturajul nostru, el era un tip pus să-și rezolve niște lucruri, să se realizeze”.

Și nu în ultimul rând a dezvăluit cum putea să ajungă antrenor la marea rivală, Steaua: ”Valentin Ceaușescu a vrut să mă aducă pe mine antrenor la Steaua, de la Târgu Mureș, dar m-a drogat generalul Nuță, de la Interne, într-o noapte și n-am mai ajuns la Steaua. A venit o gagică pe care o știam eu în Târgu Mureș, am stat cu ea seara și mi-a pus ceva în vin sau în cafea. M-am trezit a doua zi la 6:00 seara, d-aia am întârziat la întâlnirea cu Valentin”.

-->
Previous Gigi Becali îl ceartă pe MM Stoica din cauza unui dinamovist. Ce a putut să spună
Next Care este cea mai mare greșeală în perioada Ionuț Negoița

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *