David Popovici va schimba istoria sportului mondial


David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100. Luni, el a câștigat aurul în proba de 200 de metri liber.

Sportivul legitimat la Dinamo intră în istoria natației mondiale, fiind al doilea înotător din toate timpurile care câștigă aurul la 100 și 200 metri liber la același campionat mondial.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, este încântat de performanța uriașă realizată de David Popovici. Câți bani va primi David Popovici pentru cele două medalii de aur obținute la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

Comparat de presa internațional cu celebrul Ian Thorpe.

„David este un talent fabulos. Rar mi-a fost dat să văd așa ceva. Dacă va avea același parcurs, cu echipa fantastică pe care o are în spate, va ajunge să facă parte din galeria sportivilor care au schimbat istoria sportului mondial. Mă refer aici la Bolt, Bubka, Carl Lewis, Federer, Jordan, Phelps sau Nadia Comăneci. La Jocurile Olimpice de la Paris are toate șansele să fie imaginea delegației României”, a spus George Cosac pentru ProSport.

„Vecinii noștri din Ungaria ne-au mai dat o lecție în privința infrastructurii sportive. După ce am văzut un Final Four la handbal desfășurat într-o sală de 20.000 de locuri, au venit aceste Mondiale de natație organizate într-un bazin ca de pe o altă planetă. Noi raportăm că avem cea mai puternică economie din ultimii doi ani, dar în materie de investiții în sport suntem sub zero. Nu existăm. Noi cu doi campioni mondiali în ultimii șapte ani, am ajuns să organizăm competiții internaționale într-o parcare. Este rușinos!”, a mai spus Cosac.

David va primi 33.000 de euro pentru titlurile obținute la Mondiale, dar suma paote fi suplimentată. „Dacă aș putea, pentru imaginea pe care acest copil fenomen o face României în lume, i-aș da un milion de euro pe an. Și tot ar fi puțin”, a încheiat șeful FR de Tenis, conform Prosport.

Citește și:

Profesorii care fac meditații, vânați de ANAF prin SMS: ”Obligați”

Previous Bogdan Gavrilă s-ar întoarce la Dinamo
Next Balthazar Pierret a semnat cu o altă echipă

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *