Dario Bonetti: ”Aveți șansa”


Dario Bonetti a scris o scrisoare pe facebook pentru toți oamenii pe care îi are la prieteni și a specificat că și pentru români și mai ales pentru dinamoviști.

”Pentru toți frații mei români, scoțieni, africani,

Vă rog atenție!

Vreau să împărtășesc această scrisoare de la un prieten cu toți prietenii mei…

Îți scriu din Bergamo, Italia, din inima crizei de coronavirus. Media din Statele Unite nu au captat severitatea a ceea ce se întâmplă aici. Îți scriu asta fiindcă voi toți, astăzi, nu guvernul, nu școala, nu municipalitatea, fiecare cetățean are șansa de a învăța din ”cazul Italia” ca să nu devină realitatea propriei țări. Singura cale de a stopa virusul este să limitați contagierea. Iar singura cale de a o face pentru milioane de oameni este să-și schimbe modul de a se purta astăzi!

Dacă ești în Europa sau în Statele Unite ești la săptămâni distanță de ceea ce este astăzi în Italia. Parcă vă și aud: ”Este doar o gripă. Afectează doar pe vârstinici cu probleme medicale”. Sunt două motive pentru care coronavirusul a adus Italia în genunchi. În primul rând, este o gripă care devastează și pentru care oamenii au nevoie de săptămâni de recuperare ca să-și revină, apoi cât de repede se răspândește. Este o perioadă de două săptămâni de incubație, iar mulți dintre cei ce au nu își arată simptomele.

Când premierul Italiei a anunțat, noaptea trecută, că toată țara, 60 de milioane de oameni, va fi încuiată în casă, chestia care mi-a venit în minte a fost: ”Nu mai e timp”. Fiindcă, Dumnezeu cu mila!, dacă numărul celor infestați nu va începe să descrească, sistemul, Italia, va fi în colaps. (….)

Luni, un doctor a scris în ziar că ei (n.red cei din spitale) au început să decidă cine trăiește și cine moare atunci când pacienții au ajuns în sala de urgențe! La fel ca la război. Asta nu poate decât să se înrăutățească. Există un număr finit de doctori, asistente, staff medical și toți au intrat în contact cu virusul. De asemenea, au lucrat non-stop, zile și nopți. Ce se va întâmpla în momentul când toți aceștia nu vor mai putea avea grijă de pacienți?

Și, totodată, pentru aceia care spun că asta se poate întâmpla doar celor în vârstă, de ieri spitalele raportează că au pacienți tineri și tot mai tineri – de 40,45,18 ani – care vin pentru tratament. Aveți șansa de a face diferența și de a stopa virusul la voi în țară. Faceți presiuni ca să lucrați de acasă de azi. Anulați petrecerile. Stați acasă cât de mult puteți! Dacă aveți febră, orice fel de febră, stați acasă. Închideți școlile. Acum vă puteți face rost de timpul vostru medical.

Pentru cei ce spun că nu e nevoie să închizi școlile și toate celelalte lucruri, să pui lacătul pe Italia a fost mai presus de orice percepție umană acum câteva săptămâni. Curând nu veți mai avea șansa, astfel că e bine s-o faceți acum!”, a scris Dario Bonetti, fostul antrenor al lui Dinamo.

Citește și:

FRF a luat legătura cu UEFA. De ce se teme Răzvan Burleanu

Previous Moți povestește situația din Bulgaria și explică de ce preferă să stea acolo
Next Cornel Dinu detalii din interior de la Dinamo: ”Am informații”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *