Dănuț Lupu vrea CS Dinamo în prima ligă


CS Dinamo se pregătește pentru debutul în Liga a 3-a. În acest demers, lotul lui Daniel Iftodi a suferit modificări. Pentru a face față trecerii de la un eșalon municipal la unul semi-profesionist, CS Dinamo s-a întărit cu fotbaliști care au experiență la nivel de Liga 1 și Liga a 2-a.

Conform surselor Playsport.ro, în „Ștefan cel Mare”, dar la echipa Ministerului de Interne, vor ajunge Cristi Poiană (24 de ani), portar crescut de FCSB, dar și George Apostol (30 de ani). Cel din urmă, mijlocaș, a evoluat în Liga 1 pentru Concordia Chiajna.

Primul, goalkeeper, este crescut la Academia celor de la FCSB. De-a lungul ultimelor sezoane, portarul de 24 de ani a fost fie împrumutat, fie cedat definitiv la echipe din eșaloanele doi sau trei.

Astfel, a bifat meciuri pentru Luceafărul Oradea, Turris Turnu Măgurele, Național Sebiș sau Unirea Slobozia. De asemenea, în sezonul 2013-2014, Poiana a bifat un meci și în UEFA Youth League, cu Chelsea.

George Alexandru Apostol evoluează la mijlocul terenului. Fotbalistul de 30 de ani vine să întărească compartimentul median al secției de fotbal a CS-ului.

Contactați de Playsport.ro, Dănuț Lupu, team-manager la CS Dinamo, și Marin Dragnea, angajat în funcția de scouter al clubului, au vorbit despre obiectivele echipei în viitor.

„Dacă ar fi după mine, în 4 ani de zile ar trebui să avem echipă în Divizia A la CS Dinamo. Este o perioadă lungă, se pot întâmpla multe. Totuși, cu cât o să urc mai sus, o să am nevoie de cât mai mulți oameni lângă proiect!”, a declarat Dănuț Lupu pentru Playsport.ro.

Marin Dragnea, actual scouter la CS Dinamo, a vorbit despre proiectul echipei promovate în Liga a 3-a.

În Liga a 3-a vrem să aducem jucători crescuți în Academia CS Dinamo. Dacă putem promova la Liga a 2-a, e foarte bine. Să vedem ce se întâmplă și cu regulamentele. Eu n-am văzut vreun regulament la UEFA care să nu permită cluburilor departamentale să promoveze, poate mă înșel eu, rămâne de văzut.”

Fostul mijlocaș vine și cu o propunere vizavi de actuala situație în ceea ce privește implicarea Primăriilor sau a Ministerelor în sport.

Ok, nu-ți dă voie legea să dai salarii și prime de joc de la Primărie, dar poți să le dai din sponsorizări, televiziune, publicitate. Primăriile sau Ministerele pot să facă terenuri, să aibă grijă de grupele de copii și juniori. Eu cred că sunt departamente în consiliile județene, de exemplu, care pot susține sportul de masă. Nu suntem încă la nivelul celor de la FC Barcelona sau Bayern Munchen să plătească suporterii, pe modelul socios, salariile sau anumite aspecte din cadrul unui club. Asta e realitatea.”, a spus Marin Dragnea pentru Playsport.ro.

Citește și:

Sorin Cîmpeanu revine asupra declarațiilor: ”Am vorbit doar de însemnele școlii, nu de uniforme”

Previous Negoiță confirmă interesul lui Shoucair
Next Echipa probabilă pentru meciul de diseara

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *