Cum vrea Dorin Șerdean să rupă DDB de Dinamo


-->
Dorin Șerdean este convins că Dinamo se va însănătoși atunci când banii virați de suporteri vor intra direct în club și nu în DDB. Acționarul majoritar al clubului a dezvăluit că a negociat cu liderii asociației care a ținut în viață echipa pănă acum.

Dorin Șerdean vrea să rupă DDB de Dinamo

Dorin Șerdean a declarat la Playsport Live că banii virați de fanii echipei ar trebui să alimenteze direct conturile clubului. Fostul colaborator al lui Pablo Cortacero recunoaște că a avut negocieri cu liderii DDB.

„În mod normal, într-o socitate aflată în insolvență, cel care conduce este administratorul special. Dumnealui prezintă un referat de necesitați sau situații de plată sau ce o fi și le prezintă administratorului judiciar. Administratorul judiciar avizează sau nu.

Am o părere despre rembranding, dar în momentul de față sunt în afară. Știm bine situația cum a fost până acum. Revin. O societate trebuie să se autofinanțeze, prin venituri. Dacă mai continuăm prin împrumuturi, împrumuturi la nesfârșit… e faliment. Trebuie să schimbăm paradigma legat de venituri. Așa funcționează tot fotbalul de pe planeta asta, fotbalul civilizat.”

„Nu vreau să intru lucruri, cum s-au încasat banii..”

„Stadion nu are, în momentul de față, jucăm cum jucăm, dar asta nu înseamnă că nu putem să cumpărăm bilete, să facem abonamente, să avem carduri plătite către club direct, și nu către o Asociație care apoi să împrumute clubului. PCH a încasat bani în numele lui Dinamo și ulterior i-a împrumutat lui Dinamo. Nu vreau să intru în lucruri, cum s-au încasat banii.

E un program de drept și de facto pe care trebuie să îl aibă un club de fotbal sănătos, pentru că veniturile la fotbal pot să vină din vânzările de jucători sau din marketing. Cluburile astea la care ne uitam noi, Barcelona, Real, cum fac? Vând.

Teoria asta e și practica, funcționează, e o rețetă pe care nu am descoperit-o eu, nu sunt așa deștept. Eu lucrând acum doi ani cu Melero în situația clubului, am avut surpriza să constat.

DDB nu e Dinamo, DDB e un program de marketing al Asociației Peluza Cătălin Hîldan. Dar ca entitate juridică este diferit de CS Dinamo 1948 SA. Cât timp societatea asta, care acum este în boală, nu încasează bani, ca să funcționeze, ăsta e drumul care ne duce la dezastru.

Credeți că nu am un program? Îl am din 2020 toamna. În urma discuțiilor, eu am lucrat cu Melero și am învățat multe lucruri. Eu îl am și acum, în ziua de azi. Dar crezi că poți să faci? Eu acum sunt în Tribunal, dar sunt ăla care a fost înjurat, eu sunt ăla care făceam toate plățile, dar nu mi-am plătit propriile mele salarii.”

De ce buget are nevoie Dinamo în liga a doua

„Am informații că în liga a doua care au buget de 1 – 1,5 milioane de euro, care nu au cochetat cu promovarea. Că să dorești mai mult, e nevoie de un pic mai mult.

Părțile bune sunt și ele. Am putea să umblăm în primul rând la percepția situației. E un moment T0. Poate ar trebui să mergem pe drumul drept. Direcția este clară, să ne autofinanțăm, să începem să avem venituri, să terminăn cu chestiunile astea, cu împrumuturi, care îmi intră în companiei pe credit. Să încetam cu împrumuturi.”

Despre fuziunea CS Dinamo și FC Dinamo 1948 SA

„Să nu uităm că suntem în insolvență. Vorbim de scenarii, dar azi nu. Există niște metode, cesionare de acțiuni, capitalizare la bursă, sunt metode economice, care au funcționat, dar nu acum. Legat de CS, ați spus că Dinamo nu are stadion. Păi, nicio echipă nu are stadion. În România, știți bine că stadioanele sunt ale Primăriilor sau, în situația noastră, ale cluburilor sportive.

Eu, personal, îmi doresc o colaborare cu CS Dinamo, dar fiind în insolvență și nu știu dacă există această posibilitate. Dacă ar exista, eu aș fi de acord.”

Dorin Șerdean, negocieri cu DDB!

„În primul rând, orice creștin învață ceva. Să ierte. Este esența creștinismului. Eu deja am stat la masă cu câțiva din liderii DDB, nu le dau numele. Am vorbit civilizat și constructiv. Dacă o să vina vremea să spună și ei, cred că o să spună și ei. Eu așa cred. Până la urmă, stau la masă cu oricine, care ar ajuta Dinamo în acet moment. Nu contează ce vreau eu. Trebuie să caut soluții și trebuie să le găsesc. Mulți dintre ei nu cunoașteau realitatea.

Acum pot să le spun și îi rog să mă creadă că e adevărat și pot dovedi cu fapte, cu toți ce vreți, cu documente. Adică și faptul asta. Să fiu demonizat anul trecut din ianuarie până în iunie și toate ordinele de plata le-am avizat eu. Puteam să nu semnez aceste ordine de plată? Murea societatea!

Am primit în 26 ianuarie o notificare din partea băncii First Bank, aveam contul acolo, a venit notificare că ne vă închide contul, în urma unui scandal pe care l-au făcut câțiva din liderii DDB în sucursala respectivă.

Persoanele de acolo au zis că sunt sătui de circul ăla și că îmi închid contul. Ce să fac în momentul ăla? Păi, ce facem, umblăm cu banii la sacoșă? Să facem plăți? Ne închidea contul 30 de zile. M-am dus la First Bank, m-am rugat de directoare. I-am spus că nu se poate întâmpla așa ceva. Și-așa suntem în situația în care suntem! Până la urmă ne-a ținut contul valid până la intrarea în insolvență.

Nu mi-am plătit nici salariile mele. Am luat salariul pe o lună și jumătate și mi-am plătit salariul pe octombrie, în mod intenționat, ca să dovedesc asta în instanță. Pentru că atunci când faci ce a făcut acea Comisie de Disciplină? Eu nu joc jocurile alea de aprozar, cu păcălicii și popa prostul. A fost jenant, un comportament mizarabil”, a mai spus Dorin Șerdean la Playsport Live.

Citește și:

Relația Valentinei Pelinel cu ceilalți copii ai lui Cristi Borcea: ”Natural”

Previous Ce antrenor ar veni și acum la Dinamo
Next Vești bune în privința stadionului nou

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *