Cum vor DDB şi Zăvăleanu să salveze clubul


-->
Dinamo nu a murit, dar trece prin cea mai mare criză din istoria clubului. Cei care au rămas să ducă greul şi în liga secundă au vorbit pentru prima dată public despre planurile de a redresa echipa, în ciuda problemelor.

Primul om care a luat cuvântul la conferinţa de presă a fost Cătălin Alexandru, un membru din echipa de comunicare a DDB, care a anunţat un obiectiv îndrăzneţ pentru următoarele două luni: strângerea sumei de 1 milion de euro.

Ce a declarat Cătălin Alexandru (comunicare DDB)

„E o zi importantă, e prima conferință după retrogradare. Salvarea clubului depinde de efortul nostru comun. Conferința certifică faptul că echipa nu va falimenta, chiar dacă unii își doresc asta. Vom lupta cu tot ce avem la îndemână pentru a merge mai departe.

Am pierdut o sumă importantă din drepturile TV și avem nevoie de o sumă mare de bani pentru a ne plăti datoriile. Ne gândim și la prezent, dar și la viitor. Vrem să ieșim din insolvență, dar trebuie să trecem peste aceste momente critice.

Reorganizarea DDB a început acum două luni. Nu mai avem purtători de cuvânt, ci reprezentanți zonali. Avem mai multe modalități de a strânge fonduri. Vrem să aducem membri activi în proiectul DDB. Sunt erori pe care le-am comis, dar avem nevoie de oameni pentru a salva clubul Dinamo. 1.000 de membri reveniți în proiect înseamnă 50.000 de euro. Ne-am propus să reajungem la 10.000 de membri activi. Reprezentanții zonali vor încerca să vorbească cu cei care au părăsit proiectul.

Am fost mandatat de cei din DDB să fac o oferta publică pentru domnul Șerdean, pentru acțiunile pe care le deține. Oferta noastră este de un euro! Încă ceva. Dacă domnul Șerdean face dovada că a achitat vreo sumă pentru domnul Cortacero, vom plăti noi și acea sumă!

Vom avea alegeri în DDB pe 16 august. Va fi folosită o platformă de specialitate la alegeri. Vor putea vota doar membrii activi.

Vor fi 3 piloni în proiect: președintele DDB, președintele PCH și un reprezentant al suporterilor. Toți vor avea drepturi depline în cadrul Peluzei Cătălin Hîldan.

În 2021, am adus un produs unic în fotbalul românesc. A fost produsul care ne-a asigurat supraveițuirea. Vom veni în fața suporterilor dinamoviști cu un alt produs final, care va fi prezentat cât va fi 100% gata. Se pregătește ceva unic, iar fanii dinamoviști vor avea motive de mândrie. Proiectul DeltaDDB va fi lansat la jumătatea lunii iulie.”

Ce a declarat Răzvan Zăvăleanu (reprezentant RTZ & Partners)

„Dincolo de inițiativele incredibil de frumoase ale celor din DDB, noi ne dorim să transmitem un mesaj puternic dinamoviștilor cu bani. Dacă această retrogradare nu a însemnnat un mesaj puternic de conștientizare, atunci acțiunea noastră de astăzi asta își propune. Vrem să transmitem un mesaj. Sunt mulți dinamoviști care ar putea ajuta clubul să supraviețuiească fără niciun fel de probleme. Ba chiar să acceadă la performanță! Toată lumea trebuie să strângă rândurile. Suporterii sunt indispensabili acestei echipe! Fără sprijinul constant al suporterilor, Dinamo n-ar fi fost azi nici măcar aici. Sper că cei care au ieșit din program să revină.

Domnul Șerdean ne-a transmis că vrea să ajute echipa să renască. Din păcate, nu are resursele financiare necesare pentru a face asta. I-am avertizat pe toți acționarii că, dacă nu-și fac datoria, există căi legale prin care pot fi înlocuiți.

Am simțit că suporterii noștri și-ar fi dorit o colaborare cu CS Dinamo. Pentru a evita situații care s-au mai întâmplat în fotbalul de la noi, ar fi bine ca întreg palmaresul să ajungă sub tutela CS Dinamo pentru a exista o continuitate. Momentan, sunt diferențe de opinie și trebuie să avem și cu cine discuta. În acest moment, nu văd o colaborare cu CS Dinamo, poate doar pe partea de juniori. Din păcate, ne vom opri în acest punct pentru moment. Poate discuția va fi reluată când vom reuși să curățăm Dinamo 1948 de datorii.

Unde vom juca în sezonul următor? Prima variantă ar fi Colentina. Vom vorbi zilele viitoare cu proprietarul stadionului pentru a vedea dacă putem realiza acest lucru. Încercăm să menținem echipa în București, dar vom vedea care sunt toate variantele.”

Se caută antrenor și jucători

„Ar trebui să avem un antrenor până la reunirea echipei, pe 20 iunie. Vor veni mai mulţi jucători în probe. Avem jucători care vor să rămână. De exemplu, Moura, Buleică. Sunt şi cei de la U19, unii dintre ei au şi jucat la prima echipă.

A fost o interdicție la transferuri, bine, nu că n-ar exista și acum. Ca urmare a lotului adus de domnul Rednic, tragem ponoase. Am primit o nouă interdicție la transferuri, a 5-a cred, din cauza lui Gluhakovic. Am avut banii pentru a plăti, deci probabil azi sau mâine se va ridica această interdicție.

Am căzut la o înțelegere cu Steliano Filip. Vom desface astăzi contractul dacă și clubul la care pleacă va fi de acord cu pretențiile noastre, care nu sunt foarte împovărătoare. Eu cred că vor fi de acord.

Domnul Badea a spus că nu are o problemă să cedeze folosința cu titlul gratuit pe perioadă nedeterminată cu sigla respectivă, noi avem și cealaltă variantă. Dacă se vor concretiza discuțiile cu domnul Badea, vom discuta și cu suporterii și vom vedea dacă vom merge pe linia <câinilor> sau dacă o să implementăm noua siglă.

Dinamo are nevoie de bani, dar mai degrabă are nevoie de un președinte care să se ocupe de o mulțime de lucruri, precum numirea antrenorului și altele. În momentul de față, domnul Iuliu Mureșan nu a mai încasat salariul de luni bune și, da, are drept de semnătură până la numirea noului administrator special”.

Ce a declarat Dan Giuraniuc (director marketing Dinamo 1948)

„Pe toată lumea interesează în mod principal ce se întâmplă la marketing și de unde vor veni banii în sezonul viitor. Sunt niște cifre organizate pe pachete, disponibile pentru orice companie care vrea o expunere foarte bună. Dinamo este un canal de comunicare foarte bun, are foarte mulți suporteri și urmăritori în toate colțurile României, chiar și peste hotare. Audiențele din fotbal sunt destule bune în comparație cu alte emisiuni sau alte produse. Sumele sunt accesibile pentru toată lumea.

Noi vom continua și vom încerca să scoatem ce e mai bine din punct de vedere al marketingului. Cred că varianta rămânerii siglei actuale ar fi mai bună pentru Dinamo din punct de vedere al tradiției și continuității. O nouă siglă aduce un plus pe zona de marketing, dar aduce și ceva reticențe ale suporterilor. Vedem dacă vom ajunge cu domnul Badea la o înțelegere și dacă se va rezolva, cel mai bine va fi să mergem cu cea actuală.”, a declarat Zăvăleanu conform paginii oficiale de Facebook.

Citește și:

Mutu îl știe de la Dinamo, l-a convins să vină la Rapid

Previous Un jucător străin vrea să rămână la Dinamo
Next Mircea Rednic propus înapoi la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *