Cum se pregătea un meci când exista un Mare Dinamo: „Ne spunea și câte carii au adversarii”


Ionuț Lupescu a schimbat prefixul în acest week-end, a făcut 50 de ani, iar legendarul mijlocaș dinamovist a rememorat diverse episoade din cariera lui. Printre care și unele de la finele anilor ’80, când „câinii” erau o forță pe plan european, ajungând în semifinalele Cupei Cupelor.

Kaiserul” a vorbit în Gazeta Sporturilor și despre felul în care Mircea Lucescu pregătea meciurile la Dinamo: „Își procura singur toate materialele, își cumpăra reviste din toată lumea, citea mult. La analiza adversarilor ne zicea și câte carii are fiecare! Plus că erau și acele cantonamente lungi. Așa a preparat și meciurile cu Anderlecht, iar la București belgienii nici n-au ajuns la poarta noastră în primele 40 de minute. Am avut un ghinion îngrozitor. Dacă dispuneam de tehnologia de azi, poate se vedea că mingea trimisă de Răducioiu depășise linia porții și se scria altfel istoria”.

Fostul fotbalist a făcut o paralelă cu formația lui Cornel Dinu din 2000, cu Hîldan, Mihalcea, Petre, Vlădoiu, Niculae, Kiriță, Mutu chiar și el. „E greu de comparat echipa lui Dinamo făcută de Lucescu la sfârșitul anilor ’80 și cea cu care am cucerit eventul în 2000, foarte realistă. Trupa de la Revoluție era de mare perspectivă. Din păcate, am plecat mai toți după ’90, iar grupul din 2000 s-a distrus din cauza unor decizii greșite ale conducerii”, a comentat Lupescu.

Citește și:

S-au înțeles, mai rămâne să se semneze actele. Începe pregătirile cu echipa pe 9 ianuarie

-->
Previous Au reziliat contractul cu Armando Cooper! Care este motivul
Next S-au înțeles, mai rămâne să se semneze actele. Începe pregătirile cu echipa pe 9 ianuarie

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *