Cum se lucra pe vremea spaniolilor la club


-->
Dorin Șerdean, acționarul majoritar al lui Dinamo din acest moment, a dezvăluit că Bogdan Bălănescu, din poziția sa de director executiv al clubului din Ștefan cel Mare la momentul când acesta a fost preluat de Pablo Cortacero, este cel care a semnat contractele exorbitante care s-au făcut la echipa alb-roșie în acea perioadă.

„(n.r. De ce nu s-a opus transferurilor pe sume mari? Dacă a avut semne de întrebare) Normal că mi-am pus. (n.r. Cine a semnat acele contracte?) Directorul general al clubului. Da, domnul Bălănescu. L-a întrebat și pe Rufo Collado și pe Cortacero (n.r. dacă există garanții) Rufo Collado a venit în România pe 15 iunie. Și în acea noapte am fost la aeroport să îl așteptăm pe domnul Cortacero.

(n.r. Dacă știa de aceste salarii). Îți dai seama că îți pui niște întrebări. Tu acoperi postul de portar cu 45.000 de euro. Normal că eram nemulțumiți. Cornel Țălnar a fost primul care s-a opus și i-a dat mesaj lui Cortacero. Și acum e cel mai înjurat, că e amicul meu și că noi l-am adus pe Cortacero.

(n.r. Ce rol a avut Contra?) Era în discuții din luna mai 2020, pe relația pe care o avea cu domnul Melero. Evident că era o lovitură, un antrenor cu CV bun, un dinamovist cu pedigree, ar fi fost foarte bun în proiectul acesta. Mai departe nu pot să va spun ce rol a avut.”

„Se închideau în birou”

(n.r. despre contracte) În momentul semnării nu știam. Da, bineînțeles (n.r.că semnau fără el). Era un birou de scouting și se închideau acolo, după ce le-am cumpărat eu o imprimantă din banii mei, că nu există în club. În iulie 2020 noi ne-am bucurat. Cu 300.000 dați în acel moment, cu acei bani Dinamo și-a luat licență pentru campionatul următor. Acum, că ulterior s-a încărcat clubul… Asta, da. Dar datorită acelor bani s-a luat licența pentru campionatul următor.

Erau acolo înăuntru în departamentul de scouting. Marius Iorga, Rufo Collado și încă doi spanioli. Ei se închideau acolo, urmăreau jucători și ieșeau afară cu câte un contract, mergeau la Bălănescu în birou și semnau contractele. Noi ne luam cu mâinile de cap. Nu mi-aș dori să fiu eu în postura celui care a semnat contractele (n.r. Bogdan Bălănescu). Sper să aibă ceva la mână. E ceva de care eu nu știu, acea hârtie eu nu am văzut-o niciodată.

(n.r. Cine e principalul vinovat?) În ultimii doi ani, dacă dăm timpul înapoi, în iunie 2020, societatea asta înregistra la acel moment o datorie de 3.8 milioane de euro. Ne-am bucurat că a venit atunci, s-au plătit datoriile, s-a luat licența. Nu s-a plecat de pe 0. Las pe fiecare să creadă cine e vinovat. Sunt mai mulți vinovați. Au fost și în presă oameni de fotbal care au spus de vinovați în ultmii 20 de ani, 10 ani, doi ani. A fost un concurs de împrejurări”, a spus Dorin Șerdean la PlaySport Live.

Citește și:

Zăvăleanu anunță: ”Ne-am înțeles cu doi”

Previous Cum a scăpat clubul de o datorie de uriașă
Next Ionuț Negoiță se va implica iar la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *