Cum poate dispărea o mare parte din datorii


Pe 29 mai, Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoia de 74 de ani a clubului, iar situația financiară continuă să fie una dezastruoasă.

Cu toate acestea, noul administrator special, Vlad Iacob, a dezvăluit că acele datorii se pot diminua chiar și de 6 ori, printr-un „artificiu”.

„Datoriile sunt, într-adevăr, destul de ridicate. Însă un ‘hair-cut’, care duce la tăierea semnificativă a acestora, le va plasa la un nivel în jurul a 1.8 milioane de euro, eșalonabil în următorii 3 ani. Suntem siguri că se poate realiza acest hair-cut.

Nu există un contract semnat (n.r.: cu sponsorul principal), sunt discuții aplicate, nu pot să confirm o sumă, e vorba de niște negocieri confidențiale.

Primul obiectiv este să stabilizăm situația la nivel sportiv, la nivelul primei echipe, pentru că sezonul stă să înceapă, dar totodată, lucrurile trebuie stabilizate și la nivel administrativ”, a spus Vlad Iacob, care a fost numit pe 21 iulie ca administrator special la Dinamo, în locul lui Iuliu Mureșan.

Vlad Iacob promite că va atrage lângă Dinamo sponsori cu bani

„Ne bazăm pe partenerii comerciali care au mai fost alături de club, pe sponsorii apropiați ai clubului și în special pe fani, pe care îi așteptăm să contribuie în continuare prin DDB, să achiziționeze abonamente.

Avem resursele necesare pentru a începe sezonul, însă e binevenit orice ajutor. Mi-e greu să spun pe câte luni avem, dar suficient să începem sezonul.

Am luat legătura cu toți oamenii, inclusiv cu domnul Zăvleanu, cu care am avut prima discuție amplă în privința clubului, ca să înțeleg situația. Dacă ar fi vorbit de datorii imense, ar fi fost mult mai dificil, trebuia să știu și eu ce îmi asum și el a fost cel care mi-a oferit imaginea clară asupra situației economice.

Ne bazăm pe un buget care să ne asigure șansa de a lupta la promovare, asigurat, în momentul de față, de partenerii comerciali, care au fost alături de club în ultimii ani și ne bazăm și pe fani și DDB.”, a precizat Iacob conform Radio Dinamo1948.

Citește și:

Dinamo a transferat un fotbalist de la Steaua: „Asta vreau”

Previous Dinamo și-a adus atacant de la rivali
Next Dinamo și-a găsit stadion unde să joace

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *