Cum au evoluat afacerile lui Cristi Borcea cât a fost închis


Cristi Borcea a fost unul dintre cei mai bogați români, dar tocmai datorită faptului că a adunat mai mult decât avea nevoie, acum a fost condamnat din nou la 5 ani de închisoare și se află în arest la Rahova.

Cum a evoluat afacerea fostului acționar dinamovist

hotel iceberg balcic-->

În 2007, averea lui Cristi Borcea era estimată de TOP 300 Capital la 15-17 milioane de dolari, însă marele boom a venit abia un an mai târziu, când afaceristul şi-a vândut una din afacerile deţinute în industria gazului lichefiat.

În 2008, Borcea vindea compania Crimbo Gas către grupul olandez SHV cu aproximativ 50 de milioane de euro şi se estima că afaceristul avea o avere de peste 80 de milioane de euro.

În 2010, averea lui Borcea era estimată la 75 de milioane de euro şi suma a rămas la acest nivel şi în 2011 (80 de milioane de euro).

Problemele cu legea s-au făcut simţite şi în 2013 averea estimată a lui Borcea scădea la 50 de milioane de euro.

În 2014, Borcea era condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, însă afacerile acestuia nu s-au prăbuşit.

Conform Libertatea, una firmele deţinute de Borcea în industria gazului a făcut afaceri inclusiv cu statul şi a vândut gaz lichefiat şi Penitenciarului Poarta Albă, acolo unde fostul acţionar dinamovist a fost închis o perioadă.

GPL Gaspeco L&D a făcut un profit de peste 60 de milioane de euro între 2014 şi 2018, cât Borcea a fost închis, având vânzări de peste 350 de milioane de euro. Conform sursei citate, firma în cauză este trecută în acte pe numele mamei lui Cristi Borcea, Elena.

Citește și:

Bonetti: ”Suporterii sunt de Champions League” Ce îl nemulțumește

Previous Bonetti: ”Suporterii sunt de Champions League” Ce îl nemulțumește
Next GATA Încă un jucător pleacă de la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *