Cum a scăpat clubul de o datorie de uriașă


Societatea care administrează în prezent Dinamo, SC Dinamo 1948 S.A., înregistra, până nu cu mult timp în urmă, o datorie de 38 de milioane de lei, circa 8 milioane de euro, către fostul acționar majoritar, Ionuț Negoiță. Suma reprezinta o garanție imobiliară în schimbul acțiunilor preluate de Pablo Cortacero de la patronul Rin Grand Hotel.

Acum, invitat la PlaySport Live, Dorin Șerdean a explicat exact cum au decurs lucrurile în acest caz. Și cum practic firma Lotus, pe care a preluat-o el de la Cortacero și care deține pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, înregistrează o datorie către administratorul său, care este chiar Șerdean. De asemenea, el a dezvăluit că este deschis referitor la cedarea pachetului de acțiuni către un alt investitor și că va face ca această datorie să nu reprezinte un impediment în calea unei eventuale astfel de tranzacții. Însă, în anumite condiții.

(n.r despre cei 38 de milioane de lei) A fost creată în 2018 o societate. A fost un asociat unic acolo, Drăghia George. Acțiunile lui Dinamo au fost vândute către Lotus. Lotus nu le-a plătit. Atunci, din punct de vedere contabil, Lotus înregistrază o datorie către administratorul ei. Cesionând firma Lotus către Pablo Cortacero, acea datorie a fost cesionată către administratorul Lotus, Pablo Cortacero. Aceste sume de bani sunt o datorie pe care o are Lotus către administratorul ei.

Ar fi fost mai grea o tranzacție cu această datorie. Au fost discuții pe care le-am avut și oameni care m-au informat și le-am spus că se va rezolva acest lucru. Iar acum această datorie este ștearsă. Societatea asta nu are activitate, nu are niciun angajat. Doar că înregistrează această datorie către administratorul ei. Ar trebui să mi-i datoreze mie. Eu sunt deschis. Dacă există un investitor interesat, da. M-aș bucura să găsim un investitor, să avem 5+5 milioane de euro. Că să ieșim din insolvență. Sunt deschis, dar în condițiile pe care vi le-am spus”, a spus Dorin Șerdean la PlaySport Live.

Citește și:

Oficial BCR: euro va trece pragul psihologic de 5 lei

Previous Ce datorii noi a acumulat Dinamo
Next Cum se lucra pe vremea spaniolilor la club

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *