Cum a fost convins Lucas să vină la Dinamo


-->
Gabriel Glăvan, directorul sportiv al echipei , a dezvăluit tactica prin care au reușit „câinii” să îl convingă pe noul lor fundaș central, Lucas Alves, să semneze cu echipa antrenată de către Ovidiu Burcă. Jucătorul brazilian a ajuns la echipă în această vară din Portugalia, devenind liber de contract după despărțirea de cei de la Portimonense.

În această vară, Dinamo București a efectuat schimbări semnificative în zona centrală a defensivei. După transferul lui Josue Homawoo, un fundaș central din Togo în vârstă de 25 de ani, echipa „câinilor” a continuat să se întărească prin achiziționarea lui Lucas Alves de Araujo, un jucător experimentat în vârstă de 31 de ani. Înainte, acest fundaș brazilian a evoluat în Portugalia, la Portimonense, unde s-a transferat de la Al Nasr SC la data de 24 ianuarie 2023. Între anii 2021 și 2023, înainte de a se alătura echipei Al Nasr SC, Lucas Alves a mai jucat pentru Al Tai și PAS Lamia, în Arabia Saudită și, respectiv, în Grecia.

În intervalul 2017-2021, Lucas Alves a fost prezent în campionatul Elveției, jucând pentru Luzern, unde a avut onoarea de a purta banderola de căpitan. Dinamo a depus eforturi considerabile pentru a aduce acest fundaș central, având în vedere CV-ul său. Fundașul central al echipei „câinilor” a evoluat în prima ligă elvețiană, Zweite Bundesliga și prima divizie portugheză.

Metoda prin care l-au convins să se alăture echipei de la „Ștefan cel Mare” este neobișnuită. Inițial, fotbalistul a exprimat dorința de a vizita Bucureștiul, pentru a evalua dacă orașul îi este pe plac.

„Pe Lucas am reușit, mai întâi, să-l convingem să vină în România să vadă cum e țara. Abia apoi am discutat despre contract. Fiindcă ei au trăit mulți ani în Occident, vă dați seama că nu au o părere favorabilă despre România, chiar dacă este eronată.

După ce a ajuns la București, iată ce-a spus Lucas: «Nu mă așteptam la așa ceva, mă simt ca la mine acasă, la São Paulo. Este top, top, top la voi! Mă simt deja foarte bine». Apoi, ne-a fost ușor să ne înțelegem.

Un atu mare pentru Dinamo sunt brand-ul, suporterii, apoi orașul și principiile de dezvoltare vizavi de ceea ce va urma”, a explicat Gabriel Glăvan, pentru gsp.ro. În prezent, experimentatul jucător brazilian este cotat la 400.000 de euro, potrivit Transfermarkt.

Citește și:

Smiley fotografiat când mergea cu metroul: „Mi-a plăcut”

Previous Confesiunile lui Dennis Politic
Next Declarații noi ale lui Andrei Cionca

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *