Cum a fost adus Stoican+relația conducerii cu DDB


În amplul interviu pe care administratorul judiciar al clubului l-a acordat în GSP, acesta a punctat că Flavius Stoican este antrenorul cel mai pregătit pentru a o trezi la viață pe Dinamo. De asemenea, a precizat care mai sutn relațiile între conducere și programul DDB.

– Câtă încredere aveți în Flavius Stoican?

– Nu-l cunosc personal, deși am vorbit foarte mult în ultima perioadă, dar am remarcat o chestie: e cea mai motivată persoană pe care am cunoscut-o!

– Este potrivit pentru Dinamo acum?

– Cel puțin în acest moment, când situația sportivă este groaznică, eu cred că este persoana capabilă să strângă rândurile, să adune fotbaliștii alături și să-i facă să joace pentru Dinamo. Mi s-a părut o persoană sinceră, onestă, a pus pe masă toate problemele, unele le-am putut rezolva, altele încă nu, măcar am putut sta de vorbă. Ne-a spus care e filosofia lui de lucru, noi i-am zis ce limitări legale și financiare avem, există o colaborare. Sper ca rezultatele să-l ajute.

– Ați tratat rapid cu el?

– De tratat, a tratat cu domnul Mureșan. Am înțeles că a fost o discuție de 5 minute. Față de draft-ul de contract pe care i l-am trimis, nu a avut niciun fel de comentariu, l-a acceptat ca atare, deși poate că erau multe lucruri despre care să spună că nu-i convin. A arătat că nu contează partea materială, ci că poate să ajute clubul în această situație delicată.

– V-a deranjat declarația lui Iuliu Mureșan că nu mai are nevoie de banii DDB? O declarație care s-a rostogolit și efectul a fost devastator în rândul fanilor, care s-au retras, câteva sute, din programul socios.

– N-am văzut declarația, dar contextul am înțeles că a fost puțin altul. Mi-a explicat că a spus-o în contextul „Domne, dacă de astăzi DDB nu mai bagă niciun ban, cum vă descurcați?!”. Iar el a spus: „Ne vom descurca”, nu că nu mai e nevoie de banii DDB. Noi suntem conștienți de importanța fanilor, fără de care Dinamo ar fi intrat în faliment. Eu vă dezvălui altceva.

– Ce anume?

– Vizavi de modul cum se cheltuiesc banii la DDB. Nu avem o legătură cu ce se întâmplă în interiorul DDB, dar în ultimele două luni au fost controale, încrucișate, ale ANAF la DDB și la Dinamo, vizavi de modul în care se cheltuiesc banii, iar concluzia a fost că totul este în regulă! Aș vrea să-i liniștesc pe suporterii care avansează sume către DDB, sumele au fost cheltuite corect.

– Cum au fost cheltuite?

– Se fac contracte de împrumut între DDB și Dinamo, nu sunt creditări ce nu se vor întoarce în DDB, în acte se scrie care este scopul împrumutului, plata salariilor, de exemplu. Toate sumele plătite de DDB sunt notate transparent în contractele de contabilitate, pot fi arătate oricând organelor de control.

– Ce tip de om de fotbal preferați, Mircea Rednic sau Iuliu Mureșan?
– Nu o să fac astfel de comparații. Cu Iuliu Mureșan lucrez din 2015, am avut experiențe plăcute, chit că nu suntem de acord pe multe subiecte, dar am învățat să avem abilitatea de a rezolva lucrurile astfel încât să le conducem spre interesul clubului de care ne ocupăm. Cu Mircea Rednic am lucrat foarte puțin, a fost o persoană agreabilă, un tip foarte inteligent, mi-a plăcut tare de dumnealui, îmi pare rău că lucrurile s-au sfârșit cum s-au sfârșit.

– Era o pierdere plecarea lui Iuliu Mureșan?
– Eu nu știu dacă s-a pus vreo secundă în balanță plecarea lui! Să nu uităm că Mureșan e administrator special, dincolo de calitatea de director executiv al clubului, și îndeplinește niște atribuții de natură legală, atribuții pe care le cunoaște foarte bine, nu sunt mulți oameni în fotbal care să le stăpânească. Eu cred că e persoana potrivită și dedicată clubului Dinamo.

Citește și:

A sosit selecționerul la București: ”V-am adus cadouri”. Vineri, oficializarea contractului

-->
Previous Se vinde Sorescu: „Discuțiile sunt avansate”
Next Încă un jucător de la Clinceni aproape de Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.