--> -->

Cum a ajuns Gabi Torje la Dinamo


-->
Gabi Torje, unul dintre numele grele din vestiarul lui Dinamo, a acordat un lung interviu în FANATIK în care a vorbit despre dificultăţile pe care le are echipa în acest sezon şi a clarificat câteva subiecte sensibile.

În toamna trecută ai revenit la Dinamo. Mircea Rednic declara mai în glumă, mai în serios, că ai fost transferat de Steliano Filip. Cum a fost povestea de fapt?

– În primul rând, nu îi voi răspunde domnului Rednic. Nu am ce să îi răspund dânsului. În al doilea rând pe mine nu m-a transferat nici Steliano Filip, nici nimeni. Am avut patru discuţii cu patru echipe din România înainte să vin la Dinamo, dar nu am vrut să plec de acasă pentru că era tata bolnav. Am preferat să stau acasă cu el. În momentul în care a început să se simtă puţin mai bine, a coincis cu procesul câştigat de Dinamo pentru a putea face transferuri.

Cu două zile înainte am fost cu Stelu’ la fotbal, el ştia situaţia de acasă cu tata. În momentul respectiv a vorbit cu domnul Mureşan şi i-a spus că eu sunt liber de contract. Eu cu două luni înainte vorbisem cu Dario Bonetti, care venise în vară, şi mi-a zis: “Gabi, vino şi antrenează-te cu noi la Bucureşti până se dă drumul la transferuri!”. I-am spus că nu pot, că vreau să stau acasă, având problemele familiale pe care le-am spus.

Am decis să stau acasă la Timişoara, m-am antrenat cu Ripensia, după care la Dinamo s-a ridicat interdicţia şi a coincis cu faptul că tata se simţea mai bine şi am decis să semnez cu Dinamo. Asta a fost. Nu m-a adus Steliano Filip, el este prietenul meu şi am vorbit cu el în tot acest timp. Discuţiile mele cu Dinamo erau dinainte de toamnă, de când mi-am încheiat contractul în Turcia.

Te aşteptai la această situaţie dificilă de la Dinamo când ai ajuns?

– Staţi să ne înţelegem. Situaţie dificilă este la Clinceni şi Gaz Metan. Nu este o situaţie atât de dificilă. Cu tot cu ceea ce a fost: probleme, datorii, Dinamo nu a suferit nicio depunctare. Pe criteriu sportiv nu au fost realizări, într-adevăr, dar Dinamo nu a fost o situaţie critică niciodată de când sunt eu aici. Plăţile au fost la zi, ceea ce ţinea de club s-a achitat, s-a plătit, s-a făcut. Este clar că performanţele sportive au lipsit şi am ajuns în acest final de sezon să avem emoţii pentru rămânerea în Liga 1.

Cunoşti foarte bine clubul. De ce apar mereu scandaluri la echipă? Spunea şi Sorescu într-un interviu pentru FANATIK că în fiecare zi apărea ceva când era la Dinamo…

– Îţi spun eu de ce. Pentru că pereţii de la Dinamo au urechi. Tot ceea ce se discută, tot ceea ce există, apare în presă. Cine dă? Nu se ştie. Nu sunt doar la Dinamo. Sunt peste tot aceste lucruri, dar la Dinamo lucrurile sunt accentuate.

Citește și:

10 condiții de pace între Ucraina și Rusia

-->
Previous Cine l-a dat de gol pe Cristi Borcea
Next Academica Clinceni va fi din nou depunctată

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.